RPIVA sieviešu koris iegūst «Grand Prix» konkursā Budapeštā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23.

martā Budapeštā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas sieviešu koris «Balta» daudzu pasaules koru konkurencē izcīnījis «Grand Prix» Starptautiskajā koru konkursā, portālu «Apollo» informēja Sanda Purviņa, RPIVA Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja.

Šis konkurss ir slavenākais no «Musica Mundi» konkursiem un tiek organizēts reizi divos gados tieši nedēļā pirms Lieldienām. Par tradīciju kļuvis simfoniskās mūzikas koncerts konkursa atklāšanas dienā. Koris «Balta» konkursā sacentās meistarībā ar koriem no Ungārijas, Vācijas, Austrijas, Zviedrijas, Krievijas, Horvātijas, Šveices, Dienvidāfrikas Republikas, Igaunijas un citām valstīm.

Starptautiskajā konkursā Budapeštā RPIVA sieviešu koris «Balta» izpildīja programmu, kas atbilst konkursa augstākajai grūtības kategorijai.

Sieviešu koris «Balta» dibināts 1999. gadā. Tā diriģente un mākslinieciskā vadītāja ir RPIVA zinātņu prorektore Māra Marnauza. Koris piedalījies starptautiskos koru festivālos un konkursos Latvijā, Čehijā, Austrijā, Lietuvā, iegūstot godalgotas vietas par māksliniecisko un atraktīvo sniegumu. 2003. gadā izdots kora kompaktdisks «Gaismas dzirksts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu