Ruslana un Kļičko nevadīs «Eirovīzijas» finālu Kijevā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Kā ziņo 2005.

gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursa rīkotāji, šogad konkursu vadīs Pavlo Šilko (DJ Pasha) un Marija Jefrosņina, nevis dziedātāja, 2004. gada konkursa uzvarētāja Ruslana un bokseris Vladimirs Kļičko.

Ruslanas jaunā programma atklās «Eirovīziju» Kijevā. Plānots, ka šo atklāšanu vēros apmēram 4000 viesu. Dziedātājas jaunā programma paredzēta 30 mūziķu orķestrim, rokgrupām, sitaminstrumentiem, 25 dejotājiem un dīdžejiem.

Konkursa producents Mihailo Krupijevskis (Ukaina) skaidro vadītāju maiņu: «Maša Jefrosņina ir profesionāla televīzijas vadītāja, kas labi izskatās un pārzina angļu valodu.

«Eirovīzijas» koncerta vadīšana ir ļoti specifisks darbs — konkursa formāts un koncepcija ir tāda, ka vadītājiem jāprot konstruktīvi pasniegt informāciju, jāspēj iekļauties noteiktā laikā. «Eirovīzijas» šova specifika ir tāda — ja vadītājam jārunā 37 sekundes, tad jārunā tieši tik ilgi, nevis 36 vai 38 sekundes. Tieši tāpēc viņiem ir tik ļoti nepieciešama televīzijas kadra cilvēka pieredze.

Ruslana un V. Kļičko aktīvi piedalīsies visos konkursa pasākumos kā ielūgtās zvaigznes. Viņu loma pašā fināla koncertā lai paliek noslēpums!»

«Eirovīzijas» dziesmu konkurss ir Eiropā plaši pazīstams ikgadējs pasākums, kas notiks 50. reizi. Latvija šajā starptautiskajā konkursā piedalās sesto gadu, 2003. gadā pirmo reizi iegūdama tiesības to organizēt savā valstī. «Eirovīzijas» dziesmu konkurss ir Eiropas valstu sabiedrisko televīziju tiešraides konkurss. «Eirovīzijas» formāta īpašniece ir Eiropas Raidorganizāciju apvienība (European Broadcasting Union, EBU).

Šogad Latviju pārstāvēs Mārtiņa Freimaņa dziesmas «The War Is Not Over» izpildītāji «Walters&Kazha». Kārlis un Valters no divu gadu vecuma dziedāja bērnu popgrupā «Dzeguzīte». Patlaban abi puiši jau divus gadus ir grupas «Putnu balle» dalībnieki. Popularizējot dziesmu, muzikālais duets pabijis Igaunijā, Lietuvā, Ukrainā un Balkānu valstīs. Latvijas dueta pirmais starts ir pusfināls 19. maijā, kurā jāuzstājas ar piekto kārtas numuru. Par tiesībām piedalīties finālā cīnīsies 25 valstu dziesmas, bet finālā 21. maijā piedalīsies 24 dziesmas (10 — no pusfināla).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu