Harija Spanovska dāvana Paulam

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

«Harijs Spanovskis Raimonda Paula dziesmās» — tāds nosaukums dots mūzikas albumam, kas klajā nāk šīs nedēļas nogalē. To, ka jaunais albums ir īpašs sveiciens Maestro jubilejas gadā, apliecina Harija Spanovska pašrocīgi rakstīts vēlējums «Dāvana manam draugam jubilejā», kas lasāms uz šā projekta noformējuma. Muzikālās dāvanas atvēršanas svētki — prezentācijas koncerts notiks jau sestdien, 14. maijā, Mazajā ģildē.Projektā «Harijs Spanovskis Raimonda Paula dziesmās» ietverto kompozīciju izvēlējies Maestro pats. Tajā iekļautas 14 populāras, atšķirīgu laika posmu dziesmas, ko savulaik izpildījuši dažādi dziedātāji. Šajā albumā jaunu elpu dziesmas ieguvušas ar enerģisko skanējumu un Harija Spanovska neatkārtojamo izpildījuma manieri. Albumā atrodama dziesma «Reiz dejojām valsi», ko Harijs Spanovskis izpilda kopā ar savu māti — skatuves mākslinieci Intu Spanovsku. Savukārt dziesma «Vecais dziedātājs» ir īpaši veltīta dziedoņa un rakstnieka Marisa Vētras piemiņai. Lielākajai daļai albumā iekļauto dziesmu teksta autors ir dzejnieks Leons Briedis.

Harija Spanovska sadarbība ar Raimondu Paulu ilgst jau vairāk nekā deviņus gadus. Šajā laikā tapuši daudzi projekti — gan solo, gan kopā ar skatuves kolēģi Jāni Paukštello un citiem populāriem aktieriem. Jaunais albums mākslinieka daiļradē ir jau desmitais muzikālais projekts. Pēdējo piecu gadu laikā Harijam Spanovskim izveidojusies arī veiksmīga sadarbība ar producentu Māri Priedi, kas izpaudusies gan atsevišķās dziesmās, no kurām vislielākos panākumus guvusi «Tā ir dzīve», gan arī plašākā projektā kopā ar Jāni Paukštello «Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello ziņģē atkal». Arī jaunā albuma producenta un aranžētāja pienākumus veicis Māris Priede. Projekts īstenots ar viesnīcas «Eiropa» atbalstu, un tā izdošanu uzņēmusies mūzikas kompānija «Gailītis-G».Sestdien, 14. maijā, Mazajā ģildē «Vasaras gaidīšanas ballē» notiks albuma «Harijs Spanovskis Raimonda Paula dziesmās» prezentācijas koncerts. Balle kopā ar grupu «Mazā ģilde» sāksies jau plkst. 19.00, bet albuma prezentācijas koncerts vēlāk — plkst. 22.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu