«Depo» uzstāsies «Avotor»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

27.

maijā jau otro reizi «Depo» pasākumā «Vairāk nekā troksnis» uzstāsies grupa «Avotor» no Jaunzēlandes.

Nenoliedzami, ka šī ir ne tikai viena no tālāko ceļu mērojušajām, bet arī viena no interesantākajām klubā dzirdētajām grupām. Grupā spēlē trīs dalībnieki, divi no viņiem pārvalda veselu kalnu sintezatoru, citu elektroniku un pat kasešu magnetofonus, bet viens sit bungas.

Lai gan no šāda sastāva varētu gaidīt kaut ko no elektroniskās deju mūzikas vai industrial, šajā gadījumā darīšana ir ar rokmūziku. Varētu vilkt paralēles ar populāro grupu «Keane», kurai arī izdevies radīt rokgrupai līdzīgu skaņu, neizmantojot nevienu ģitāru. Tikai atšķirībā no «Keane» «Avotor» radītā mūzika ir daudz eksperimentālāka, avangardiskāka. «Depo» apmeklētāji grupu ir iecienījuši, jo tās ieraksti parasti skan lielajā zālē starp grupu uzstāšanām, parasti publika vaicā, vai šis gadījumā nav kaut kas no «Mogwai» vai «Sigur ros».

«Avotor» dibināta 1998. gadā. Savas pastāvēšanas laikā grupa izdevusi trīs albumus. Vairāku skaņdarbu izmantošanas tiesības pārdotas dažādiem Jaunzēlandes TV šoviem, bet skaņdarbs «Freezeover» izmantots vienā no pazīstamākajām Jaunzēlandes filmām «The Irrefutable Truth About Demons».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu