Kameransamblim «Altera Veritas» starptautiski panākumi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Latvijas kameransamblis «Altera Veritas» ieguvis galveno jaunās mūzikas izpildījuma speciālbalvu kamermūzikas kategorijā prominentajā starptautiskajā izpildītāju konkursā «Tina Orsi Anguissola Scotti», kas notika Itālijas pilsētā Val Tidone.

27 kameransambļu no visas pasaules konkurencē kameransamblis «Altera Veritas» pēc atlases kārtas iekļuva konkursa finālā. Starptautiskā žūrija, kurā bija eksperti no Itālijas, Vācijas, Krievijas un ASV, speciālbalvu un naudas prēmiju par labāko laikmetīgās mūzikas izpildījumu vienbalsīgi piešķīra Latvijas pārstāvjiem — grupai «Altera Veritas» (Ieva Mežgaile — kokles, Anda Zaborovska — kokles, Andis Klučnieks — flauta, Marko Ojala — akordeons).

«Altera Veritas» konkursā izpildīja jaunāko latviešu kamermūziku, kas radīta speciāli grupas īpašajam sastāvam — koklēm, basa koklēm, flautai un akordeonam. Konkursa atlases kārtā tika atskaņots Ērika Ešenvalda skaņdarbs «Cryptic» un Gundegas Šmites «Eine kleine Fantasia», bet finālā skanēja Gundegas Šmites skaņdarbs «Skatoties…, sapņojot…» un Valda Zilvera «J. S. Baha tokāta un fūga re minorā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu