Šovakar klubā «Depo» uzstāsies «Alarmrock»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klubā «Depo» kopā ar Latvijas alternatīvajā scēnā arvien lielāku cieņu iegūstošo grupu «Embrijs» un diezgan jaunajām «Catapulta», «Overdrive» jau otro reizi uzstāsies zviedru ska punk grupa «Alarmrock».

Grupa «Alarmrock» ir jauna grupa no Stokholmas, kas spēlē 3. viļņa ska, kurā ir liela punk ietekme, tāpēc var pat teikt, ka grupa spēlē punk ar ska ietekmi. Grupa pastāv jau vairāk nekā divus gadus un Zviedrijas galvaspilsētā ir pazīstama ar savu asi sociālo nostāju un cīņu par vienlīdzīgu sabiedrību.

Grupā spēlē pieci puiši un viena meitene, tās arsenālā ir ska mūzikai tradicionālais sastāvs, kura pūšamo instrumentu sekcijā tiek izmantota trompete un saksofons, grupas uzstāšanās notiek lielā intensitātē un ir spēka pārpilnas.

Kā savu ietekmju avotus grupa min tādas grupas kā «The Clash», «Talking Heads» un «James Brown», kaut gan, vērojot tās pirmo uzstāšanos «Depo», radās nepārprotamas asociācijas ar grupu «Hives» — tādi pati enerģijas pārpilna mūzika, kas «Alarmrock» gadījumā tiek papildināta ar pūšamajiem instrumentiem, vienādie,60. gadu stila skatuves tērpi un pat kustības.

Zviedru nacionālā radiostacija «P3» «Alarmrock» dziesmu «Hey Mother» nodēvējusi par «gada punk-feministu barikāžu dziesmu».

Grupas koncerts «Depo» notiek, prezentējot tās tikko ierakstu kompānijā «Maffio Rosso Records» izlaisto albumu.

Tā kā «Alarmrock» koncerts notiek tajā pašā dienā, kad Rīgā viesojas Mobijs, uz kura koncertu dosies arī daudzi «Depo» apmeklētāji, tad visi, kuri varēs uzrādīt Mobija koncerta biļeti, «Depo» tiks ielaisti bez maksas. Vēl tikai jāpiebilst, ka «Alarmrock» uzstāsies kā nakts noslēdzošā grupa un uzstāšanās sākums varētu būt ap plkst. 00.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu