Latviešu grupai «Pornstone» debijas albums

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

«Karš nav uzvarēts, bet viena kauja gan!» ar šādiem vārdiem latviešu smagās mūzikas apvienība «Pornstone» piesaka savu debijas albumu. «Kad nav neviena, kas vēlas palīdzēt, tad atliek vien rīkoties pašiem!» Pēc šādas formulas, šķiet, dzīvo (nākas dzīvot) kādi 99% Latvijas jauno smagās mūzikas apvienību. Un šķiet (jācer), ka daudzas no tām tik tiešām ir pietiekami pilnas entuziasma un gribasspēka, lai izdzīvotu un izlauztos saviem spēkiem vien. Kā apliecinājumu tam var minēt pavisam drīz, 1. jūlijā, iznākošo grupas «Pornstone» albumu «I Give Myself».

Grupa «Pornstone» tapusi 2002. gada vasaras beigās. Tās stāstā nav nekā īpaša vai ļoti atšķirīga no daudzām citām jaunajām smagās mūzikas apvienībām Latvijā: grupā ir pieci draugi — spēlēt griboši jaunieši, kas regulāri sanāk kopā uz mēģinājumiem, nepārtraukti meklē iespējas koncertēt, cenšas palaikam ierakstīt kādu dziesmu kādā studijā utt. Nekā īpaša, ja neskaita, ka tas tiek darīts jau gandrīz trīs gadus. Visu šo laiku, dzīvojot pēc pašaizliedzīga, dažiem šķitīs — naiva — principa «kaut kas ir jāiegulda, lai vēlāk pelnītu» (tas attiecas ne tikai uz naudu, bet varbūt pat lielākā mērā — uz laiku un nerviem), «Pornstone» nav apstājusies savā darbībā vai bezcerībā kaut ko mainīt «lielo Latvijas mūzikas cilvēku» atsaucībā, izklīduši katrs uz savu pusi. Nekā tamlīdzīga.

Pagājušā gada decembrī apvienība devās studijā, par kuras eksistenci grupa no sirds pasakās cilvēkiem, kas to izveidojuši — īstiem jaunās mūzikas entuziastiem. Pilnīgi iespējams, ka, studiju ieraugot, lielai daļai cilvēku sanāktu smiekli. Iespējams, ka studiju grūti nosaukt par studiju, bet tajā pašā laikā tajā darbojas cilvēki, kuri no tiesas izprot jauno mūziķu vēlmi attīstīties un izlauzties. Lai nu kā pusgada garumā grupa ir spējusi ieguldīt tik daudz laika, naudas un nervu, lai palēnām ierakstītu desmit no savām dziesmām un nokomplektētu tās albuma formā, kuru atklātībai nodos jau 1. jūlijā.

«Pornstone»: «Mēs zinām, ka ieraksta kvalitāte nav pasaules līmeņa, ka mūsu spēlētprasme vēl nav pasaules līmeņa, taču vienīgais, ko mēs vēlamies, ir, lai jūs novērtējat, ko esam ieguldījuši, cik daudz bijis jādara un jācīnās, lai nonāktu līdz sava pirmā albuma izdošanai.» Albuma nosaukums «I Give Myself» («Es sniedzu sevi») precīzi raksturo to, ko grupa darījusi visu savu pastāvēšanas laiku.

www.klubsdepo.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu