Šodien Rīgā uzstāsies Kelvins Džonsons

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kelvins Džonsons (dz.

01.11.1962.) ir viena no leģendārākajām personībām pasaules neatkarīgajā mūzikā, viens no mūsu iecienītākajiem mūziķiem un paraugiem mūzikas izdošanā, kā arī 90-to gadu viena no slavenākajiem ASV (Olimpija, Vašingtonas štats) indie / underground leibla K-records dibinātājs un boss, grupu Beat Happening, Dub Narcotic Sound System, Halo Benders līderis-vokālists-ģitārists.Pēdējā laikā izdevis savus ierakstus arī kā solomākslinieks.

Kelvins apciemos Latviju Eiropas tūres ietvaros,atzīmējot sava otrā soloalbuma izdošanu. Viņam paredzēti koncerti arī Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Zviedrijā, Vācijā, Francijā, Izraēlā, Itālijā u. c.

Kopā muzicējot, ierakstot albumus (viņš ir arī skaņu inženieris savā studijā «Dub Narcotic») un tos izdodot, viņš sadarbojies ar neskaitāmiem mūziķiem un grupām, piemēram, Bikini Kill, «Beck», «Jon Spencer Blues Explosion», «Modest Mouse», Kurt Cobain (ir aizdomas, ka viņš bija Kobeina draugs, bet noteikti ir zināms tas, ka viņi spēlēja vienā grupā — «Go-Team» un Kobeinam uz ķermeņa bija tetovējums ar Kelvina izdevniecības K rec. logo.), «Mirah», … Visbiežāk Kelvins atbalstījis šos izpildītājus viņu «karjeras» sākumposmā.

Koncerts Rīgā notiks Mākslas darbinieku namā (adrese: Vaļņu iela 9, tel.7210 849) 18. jūnijā, plkst. 18.00, atvērts no 17.00.Ieeja Ls 3.00, skolēniem un studentiem Ls 2.00.

Pirms Kelvina kā solomākslinieki uzstāsies Juris Simanovičs («Bērnības Milicija», «Mūc») , Mārtiņš Korsietis («ex- Ēnu Kabinets», «Sirke», «Sarkanais Oktobris», «Plastalīns») un Māris Šverns («Baložu Pilni Pagalmi»), pauzēs reggae/dub spēlēs Krūms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu