Rīgā atkal koncertēs Gorans Bregovičs

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Šoruden ar koncertu Rīgā atgriezīsies viens no Eiropas slavenākajiem un labākajiem kinofilmu mūzikas komponistiem — Gorans Bregovičs — un viņa «Kāzu un bēru orķestris».

Šogad koncertā viņam pievienosies vīru koris un stīgu orķestris no Serbijas, tādējādi uz skatuves uzstāsies vairāk nekā 40 mūziķu. Tā būs pavisam cita koncertprogramma un ievērojami atšķirsies no tās, ko pagājušā gadā varēja baudīt Rīgā. Koncerts notiks 25. oktobrī Ķīpsalas hallē.

Viens no pagājušā gada koncertu dzīves lielākajiem notikumiem bija Gorana Bregoviča un viņa «Kāzu un bēru orķestra» koncerts Rīgā. Jau tad viņš apsolīja Rīgā atgriezties ar «lielo sastāvu», lai Latvijas publikai būtu iespēja baudīt pavisam citu koncertprogrammu, kurā papildu Bregoviča ierastajam sastāvam piedalās stīgu orķestris un vīru koris. Tā ir vairāk nekā divu stundu gara koncertu programma, kas no iepriekš Rīgā dzirdētās atšķiras gan spēlēto dziesmu, gan aranžējumu ziņā.

Gorans Bregovičs vislabāk zināms kā sava domubiedra un radošās darbības līdzgaitnieka Emira Kustaricas (viņa grupas «The No Smoking Orchestra» koncerts Rīgā notika šā gada 12 aprīlī) agrāko filmu mūzikas autors. Bregovičs sarakstījis mūziku tādām paraugfilmām kā «Arizona Dream», «Time of the Gypsies», «Underground» u. c. Slavenākā no Bregoviča komponētajām dziesmām ir «In The Deathcar», kas skan filmā «Arizona Dream» un ko izpilda Iggy Pop. Patlaban Bregovičs aktīvi koncertā ar savu «Kāzu un bēru orķestri», visā pasaulē paralēli strādā pie vairākiem kinofilmu mūzikas projektiem un citiem skatuves uzvedumiem.

Bregovičs ļoti labprāt sadarbojas ar dažādu kultūru pārstāvjiem un slavenībām: jau pieminētais Iggy Pop, Ofra Haza, Sezārija Evora, Džonijs Deps un daudzi citi. Bregovičs ir izdevis vairāk nekā 20 albumus un pārdevis tos vairāk nekā piecu miljonu eksemplāros visā pasaulē.

Biļetes jau no 21. jūnija būs nopērkamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu