Šodien, 22. jūnijā, «JaffaRiga Projects» svinēs piecu gadu jubileju

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Populārā diskžokeju apvienība «JaffaRiga Projects» šodien, 22. jūnijā, klubā «Casablanca» svinēs piecu gadu jubileju. Līdzīgi kā līdz šim, organizatori iepriekš neatklāj, kādi pārsteigumi pasākumā sagaidāmi. Sākums plkst. 22.00.

Apvienība «JaffaRiga» sevi pieteica 2000. gada maijā, kad «Konventa sētā» tika rīkoti desmit regulāri tematiskie pasākumi «Funky Sisters Cafe» — katrs pasākums bija veltīts atsevišķam muzikālam virzienam: funk, regejam, house, džezam u. c. Tā paša gada vasarā «JaffaRiga» organizēja pirmo un līdz šim vienīgo Latvijas diskžokeju un pasākumu organizatoru futbola čempionātu trīs dienu garumā, kurā pavisam piedalījās 15 komandas, arī no Lietuvas un Igaunijas.

2001. gada sākumā «JaffaRiga» ieguva vēl plašāku sabiedrības uzmanību un publicitāti ar projektu «98% FUNK», kurā notika ikmēneša pasākumi restorānā «Clown Trigger Fish». Tā kā pasākumi tika plaši apmeklēti un restorānā nebija iespējams uzņemt lielāku apmeklētāju skaitu, pēc pusgada šī pasākumu sērija tika pārtraukta, tā vietā aizsākot jaunu pasākumu sēriju — «98% JAZZ». 2001. gadā «JaffaRiga» diskžokeji sāk veidot arī radioraidījumu «98% FUNK», toreiz vēl «Radio KNZ», bet tagad — «Radio NABA» ēterā. Pagājušajā gadā Latvijas Nacionālā radio un televīzijas padome «98% FUNK» raidījumu un tā vadītāju Artūru Medni nominēja pavisam trijās kategorijās, bet piešķīra «Gada labākā muzikālo raidījumu vadītāja» titulu.

2001. gada septembrī «JaffaRiga Projects» sāka vienu no pretrunīgākajām pašreklāmas kampaņām savā vēsturē — «Jaffa Vairs Nav Modē*», kurā sākotnēji aicināja dažādu mediju pārstāvjus runāt par modi, par to, kas ir moderns un kas vispār ir mode. Šī kampaņa pierādīja, ka modē ir arī tas, kas nav modē, un būt nemodernam ir moderni. Tātad — nebeidzams aplis. Kā loģisks šīs kampaņas turpinājums bija CD izlašu sērija ar šādu pašu nosaukumu, kurā tika iekļauti jau aizmirsti, bet reiz bijuši moderni skaņdarbi. Tika radīts jauns muzikālās modes vilnis, un nepalika gandrīz neviena kluba, kafejnīcas vai diskžokeja, kurš neatskaņotu kādu no pavisam septiņām šīs sērijas izlasēm. Neņemot vērā lielāko ierakstu kompāniju pārstāvju iebildumus un autortiesību aģentūras pretenzijas, «JaffaRiga Projects» joprojām turpina izdot šīs CD izlases.

2003. gadā «JaffaRiga Projects» aktīvā pasākumu organizēšana mazinās (kas lielā mērā saistīts ar triju organizācijas dalībnieku pārcelšanos uz dzīvi citās Eiropas pilsētās), tā vietā sākot regulāri uzstāties citu organizētajos pasākumos, kā arī ik nedēļas turpinot spēlēt klubos («Pulkvedī», «Casablanca» u. c.). Vairs nav iedomājams neviens liels vai nozīmīgs pasākums bez «JaffaRiga» diskžokeju piedalīšanās — «Reklāmas rīmu nakts», «Golden Hammer», «Eirovīzijas» afterparty u. c. nozīmīgi lieli pasākumi, arī ārzemju mūziķu uzstāšanās, notiek ar «Jaffa» diskžokeju piedalīšanos.

www.jaffa.lv

www.jaffariga.lv

Pirmā apvienības «JaffaRiga Projects» dzimšanas diena arī tikusi svinēta klubā «Casablanca», un tas bija šā kluba pirmajā darbības nedēļā pirms četriem gadiem, arī trešdienā. Pēc tam «JaffaRiga» turpināja ik trešdienas uzstāties šajā klubā vēl divus gadus. Otrās dzimšanas svinības tika organizētas Lietuvā, kur tika noīrēts kāds no Viļņas klubiem, uzaicināti piedalīties labākie Lietuvas diskžokeji, kā arī viens no pasaulē vispazīstamākajiem funk mūzikas diskžokejiem un kolekcionāriem — Keb Darge — arī neskaitāmu funk vinila skaņuplašu izlašu autors. Trešās un ceturtās jubilejas svinības notika nelielā slēgtā draugu lokā.

Apvienība «JaffaRiga Projects» piektās dzimšanas dienas svinības notiks 22. jūnijā klubā «Casablanca». Sākums plkst. 22.00. Šīs svinības ar nodomu tiek rīkotas tieši dienu pirms Līgosvētkiem, jo par tradīciju kļuvusi tradicionāla ikgadējā «JaffaRiga» organizētā «Līgo Līgo Party» pie kādā no diskžokejiem lauku mājās («Dimzās», «Juveros» u. c.). Diemžēl šis būs pirmais gads, kad «JaffaRiga» nerīkos nekādus Līgossvētku pasākumus, bet piedāvā tos apvienot ar savu piekto jubileju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu