Anglikāņu baznīcā uzstāsies Berklijas baznīcas koris

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Trešdien, 29.

jūnijā, plkst. 13.00 Rīgas Sv. Pestītāja baznīcā Anglikāņu ielā 2a uzstāsies Berklijas Pirmās prezbiteriešu baznīcas koris (Kalifornija, ASV), kas aicina klausītājus uz kora mūzikas koncertu «Osianna!».

Muzicēšana, kas veltīta Dievam, vēstot par Dieva mīlestību, un apziņa, ka muzikālā apdāvinātība un muzicēšanas prieks ir Dieva dāvanas — tie ir vadmotīvi, kas kolektīva dziedātājiem liek nākt kopā un dziedāt — katru svētdienu dziedāt dievkalpojumos, aktīvi koncertēt ASV un arī ārpus tās robežām. Koris ir daudz ceļojis. Uzstājies Ungārijā, Slovākijā, Čehijā. Šovasar iecerēts viesoties arī Varšavā, Viļņā, Tallinā un Helsinkos.

Berklijas Pirmās prezbiteriešu baznīcas koris, kura mājvieta ir netālu no Sanfrancisko, pulcē apmēram 70 dziedātājus. Baznīcas draudzē ir turpat 2000 cilvēku, un tā atrodas gandrīz līdzās prestižajai Kalifornijas universitātei. Savulaik, 60. gados, tur bija pazīstamais hipiju kustības centrs, bet patlaban tā ir vieta, kur pulcējas politiski aktīvi, progresīvi un domājoši cilvēki, vairāku Nobela prēmiju ieguvēji. Viņu dzīvē būtiska nozīme ir arī Pirmajai prezbiteriešu baznīcai.

Kopš 1994. gada baznīcas muzikālo dzīvi vada Mičels Kovingtons (Mitchell Covington), kura pārziņā ir septiņi kori un vairāk nekā 400 to dalībnieku. Vairākus gadus viņš vadījis pusprofesionālo «Guild Chorus», kā arī dibinājis un vadījis sieviešu kamerkori «Voci». M. Kovingtons diriģenta profesiju apguvis Dienvidkalifornijas universitātē un jau studiju laikā ieguvis atzinību un vairākas balvas. Profesionālo meistarību papildinājis dažādās meistarklasēs. Pašlaik M. Kovingtons ieņem vadošus amatus Amerikas Kordiriģentu asociācijā un Kordiriģentu ģildē.

Koncerta «Osianna!» programmā pārstāvēts plašs mūzikas spektrs — no 16. gadsimta mūzikas meistaru līdz pat mūsdienu amerikāņu komponistu skaņdarbiem. Tajā skanēs Palestrīnas, Antonio Vivaldi, Ludviga van Bēthovena, Morisa Diriflē, Džona Ratera un citu komponistu kora darbi.

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Aicināti visi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu