Rīgas zooloģiskais dārzs ielūdz uz akcijas «Uzdāvini sev ziloni» gadadienu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zooloģiskais dārzs piektdien, 1.

jūlijā, plkst. 13.00 aicina uz akcijas «Uzdāvini sev ziloni» gadadienu.

Kopš 2003. gada oktobra, kad ziloņi Radža un Rupa devās uz Holandes zoodārziem (attiecīgi — Emmeni un Arnhemu), Rīgas zoodārzā ziloņu vairs nav, un tie (vai citi ziloņi) Rīgā varēs atgriezties tikai pēc jaunas ziloņu mītnes celtniecības pabeigšanas.

Pateicoties sponsoriem — SIA «LMT» — 2004. gadā tika pabeigta ziloņu mītnes celtniecības pirmsprojekta izpēte, un tieši pirms gada zoodārzs sabiedrību iepazīstināja ar jaunās ziloņu mītnes maketu un plānojumu, kā arī sāka līdzekļu vākšanas kampaņu «Uzdāvini sev ziloni», apzinoties, ka ziloņi Rīgas zoodārzā atgriezīsies tikai tad, ja mēs visi to ļoti vēlēsimies!

Pagājis gads, par Vides ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem tiek izstrādāts jaunās ziloņu mītnes tehniskais projekts, kas drīz būs gatavs, un zoodārzs 1. jūlijā plkst. 13.00, aicinot ciemos sponsorus un mediju ļaudis, vēlas atskaitīties par akcijas veiksmēm un neveiksmēm, savākto līdzekļu apjomu un izlietojumu; informēt par projektēšanas un būvlaukuma atbrīvošanas gaitu; sniegt informāciju par bijušo Rīgas zoodārza ziloņu dzīves gaitām; pieteikt jaunu ziedojumu vākšanas akciju — «Īsziņa zilonim».

Apzinoties, ka bez valsts vai (un) Rīgas pašvaldības pamatfinansējuma tik apjomīgu (provizoriski 2–2,5 miljoni latu) objektu uzcelt nav iespējams, ziedojumi tiek vākti kā sabiedrības akcepta apliecinājums ziloņu mītnes nepieciešamībai. Tikai pierādot aktīvu sabiedrības atbalstu, būs iespējams panākt Rīgas zoodārza vēsturē grandiozākā projekta īstenošanu.

Ziedojumi (ziedotāja vārds un uzvārds, uzņēmuma logo) tiek reģistrēti akcijas stendā (patlaban) un pēc celtniecības pabeigšanas īpašā stendā jaunajā ziloņu mītnē.

Viela pārdomām skeptiķiem. Pirmos divus ziloņus Meri un Jomu Rīgas zoodārzam 1912. gadā uzdāvināja uzņēmēji Zīringa, Reivalda un Pētersona kungi. Turklāt par Zīringa kunga līdzekļiem uzcelta arī ziloņmāja, ko pēdējie ziloņi Radža un Rupa atstāja vien 2003. gada 2. oktobrī, lai dotos attiecīgi uz Emmenes un Arnhemas zoodārzu mūsdienīgākajām mītnēm Nīderlandē.

Visiem 2,3 miljoniem Latvijas iedzīvotāju atliktu vien uzdāvināt sev un reizē arī zoodārzam (jo kur gan citur dāvanu turēt…) katram tikai 8 gramus ziloņa, lai kopā sanāktu vismaz pieci brangi snuķaiņi (Āzijas ziloņa svars ir 3–4,5 tonnas)!!!

Arī 8 ziloņa gramu izmitināšana katram izmaksātu tikai aptuveni 1 latu, jo jaunas ziloņu mītnes celtniecības izmaksas, kā jau iepriekš minēts, tiek lēstas vien ap 2,0–2,5 miljoniem latu… Tāds nieks vien par Eiropā jaunāko ziloņu mītni un jaukākajiem ziloņiem. Tāpēc pasteidzies un uzdāvini sev ziloni!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu