Foto: Ugunīgie «Red Hot Chili Peppers» uzstājas Lucavsalā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/Apollo

27. jūlija vakarā Lucavsalā norisinājās viens no gada ievērojamākajiem mūzikas koncertiem Latvijā - ar brīvdabas šovu Rīgā uzstājās amerikāņu rokgrupa «Red Hot Chili Peppers». Pasākumu siltās ceturtdienas vakarā apmeklēja vairāki desmiti tūkstoši.

«Red Hot Chili Peppers» Latvijā ieradās savas pasaules koncertturnejas ietvaros, kura seko augsti novērtētā «The Getaway» albuma iznākšanai pagājušajā gadā. Pasākumu Lucavsalā apmeklē apmēram 30 tūkstoši grupas fanu.

Pirms «Red Hot Chili Peppers» uz skatuves kāpa Latvijas grupa «Carnival Youth», kā arī ASV duets «Knower».

«Red Hot Chili Peppers» pārdevusi vairāk nekā 80 miljonus albumu eksemplāru, un pieci no grupas albumiem ieguvuši multiplatīna statusu.

Grupa nominēta 16 «Grammy» balvām, un no tām saņēmusi sešas, tostarp kategorijā «Labākais roka albums» par «Stadium Arcadium», «Labākais romūzikas izpildījums» – par singlu «Dani California», «Labākā rokdziesma» – par singlu «Scar Tissue» un «Labākais hārdroka vokāls» – par singlu «Give It Away». 2012. gadā grupa tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu