Šodien, 20. maijā mūzikas augstskolu studentu koncerts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās NICA konferences ietvaros šodien, 20.

maijā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē notiks Lietuvas un Latvijas Mūzikas augstskolu studentu koncerts. Tajā skanēs jauno komponistu skaņdarbi, kas apliecinās mākslas nepārtraukto attīstību un dzīvotspēju. Koncertā atskaņos mūsdienīgus darbus, rakstītus gan akustiskiem mūzikas instrumentiem, gan elektronikai. Lietuvas jauno komponistu saimi pārstāvēs Rūta Vitkauskaite, Viktorija Rimenaite, Marijus Salins, Ģiedre Gaižauskaite, Alberts Navicks, Egidija Medekšaite, Ugne Ģiedraitīte. Savukārt, Latvijas pusi pārstāvēs Santa Bušs, Kristaps Pētersons un Gundega Šmite.

Aicināti visi! Ieeja par ziedojumiem.

Starptautiskā NICA (Network for Collaboration in Arts) konference Jauna partnerība jaunā pasaulē notiks no šī gada 19. līdz 21. maijam Rīgā. To organizē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Latvijas Mākslas akadēmija. Konferencē piedalīsies Mūzikas un Mākslas augstskolu rektori un vadības pārstāvji no 12 valstīm — ASV, Austrālijas, Čehijas, Vācijas, Holandes, Izraēlas, Norvēģijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un, protams, arī Latvijas. Tā ir pirmā reize, kad Rīgā notiek tāda mēroga pasākums kultūras un mākslas izglītības laukā.

Konferencē notiks diskusijas par šobrīd ļoti aktuālām tēmām. Domājams, ka piektdienas plenārsēdē lielu interesi izraisīs JVLMA docentes Ramonas Umblijas uzstāšanās par kultūras un ekonomikas savstarpējām attiecībām, par vērtību biznesa izpratnē un kultūras izpratnē, kā vienoties talantam, tirgum un investoriem.

Būs sarunas par jauniem sadarbības modeļiem starp izglītības iestādēm un sabiedrību, komerciālām struktūrām, par kopīgām interesēm un savstarpēju izdevīgumu. Tāpat runās arī par tradicionālajām mākslas formām un jauno pieeju tām. Pēdējā laikā arvien populārāka kļūst dažādu mākslas veidu, žanru un stilu mijiedarbība, un līdz ar to NICA’s nozīme pieaug.

Starptautiskā NICA konference Jauna partnerība jaunā pasaulē plenārsēde notiks piektdien, plkst. 14. 00 JVLMA Ērģeļu zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu