Rīgā koncertēs Krievijas leģendārā rokgrupa «DDT»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.oktobrī plkst. 19.30 daudzfunkcionālajā hallē «Arēna Rīga» notiks Krievijas rokgrupas DDT koncerts.

Grupa DDT (ДДТ) dibināta 1980.gadā Ufā. Grupas nosaukums tiešām radies no ķīmiskās vielas dihlordifeniltrihloretāna (saīsinājumā – DDT), kā mudina domāt pirmās asociācijas, taču dažkārt nosaukums interpretēts arī kā «Labdien, Biedri!» (Добрый День, Товарищи!) vai, piemēram, «Bērnu Dramatiskais Teātris» (Детский Драматический Театр). Grupas līderis un vienīgais gadu gaitā nemainīgais dalībnieks Jurijs Ševčuks ir viens no Krievijas rokenrola redzamākajiem frontmeniem līdzās Cojam, Grebenšikovam un Kinčevam. Viena no Ševčuka raksturīgākajām īpašībām jau no sākta gala ir viņa stingrā sociālpolitiskā pozīcija un atteikšanās piekāpties kompromisiem, nedomājot par iespējamajām šādas rīcības sekām. DDT jau kopš darbības sākuma bijuši varas iestāžu redzeslokā - mūziķi dēvēti par «antisovietiskiem» un «Vatikāna spiegiem», kā arī nereti tikuši kaunināti preses izdevumos. Vairākkārt Ševčuks saņēmis draudus un prasības neizpildīt savas dziesmas, taču, protams, bez rezultātiem.

Nu jau pagājuši 30 gadi kopš Jurijs Ševčuks aktīvi darbojas uz Krievijas skatuves un ik koncertā atdod klausītājiem milzīgu savas iekšējās enerģijas lādiņu. Līdzās dedzīgajiem sociālajiem tekstiem DDT albumos vienmēr atradīsies arī filozofiski liriskas kompozīcijas, kas dažkārt ir skumjas, dažkārt priecīgākas, bet vienmēr pauž optimistisku domu, ka viss nav tik slikti, kā šķiet, ka vienmēr ir cerība un izeja no jebkuras situācijas.

19.oktobrī hallē «Arēna Rīga» notiks vairākus gadus gaidītā Latvijas publikas tikšanās ar grupu DDT, kuras laikā būs iespējams dzirdēt gan par Krievijas rokmūzikas klasiku kļuvušās dziesmas, gan arī pavisam jaunus skaņdarbus.Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās, kā arī internetā «bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu