Britniju Spīrsu apsūdz autortiesību pārkāpšanā

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Kāds komponists sūdz tiesā popzvaigzni Britniju Spīrsu par autortiesību pārkāpšanu, apgalvojot, ka viņš sarakstījis dziesmu «Sometimes» jau pirms 15 gadiem.

34 gadus vecais Stīvs Volass paziņoja, ka viņš sarakstījis dziesmu 1990. gadā, bet formāli ieguva uz to autortiesības tikai 2003. gadā.

Līdz ar sūdzību Volass iesniedza Indianapolisas tiesā e-pasta vēstules kopiju, ko esot rakstījusi Spīrsa. Vēstulē viņa it kā atzīst, ka dziesmu sarakstījis Volass, bet ierakstu kompānija «Sony/BMG» komentārus nesniedz.

Prasība attiecas uz Spīrsu, albuma reklamētāju «Sony/BMG Music Publishing», kā arī ierakstu un izplatīšanas kompānijām, kas sadarbojas ar popzvaigzni.

Volass apgalvo, ka dažas nedēļas pēc dziesmas sarakstīšanas viņš nodrošinājies ar tā saucamajām «nabadzīga cilvēka» autortiesībām, ieliekot savu sacerējumu aploksnē un apzīmogojot ar pasta zīmogu.

Dziesma tika piedāvāta mūzikas izdevējiem 1994. gadā.

Kā redzams prasībai pievienotajos salīdzinājumos, dziesmas «Sometimes» vārdi ir gandrīz identiski Volasa sacerētajiem.

23 gadus vecā Spīrsa savukārt pieteicās uz dziesmas autortiesībām ASV 1999. gada janvārī.

Volasa advokāts Džons Ričisons pastāstīja, ka iepriekš centies nokārtot lietu ārpus tiesas, pieprasot sava klienta autortiesību atzīšanu vai finansiālu atlīdzību, bet no Spīrsas advokātiem saņemts atteikums.

Dziesma «Sometimes» tika iekļauta Spīrsas 1999. gada debijas albumā «Baby One More Time» un 2004. gada dziesmu izlasē «Greatest Hits: My Prerogative».

Tajā pašā laikā Spīrsa paziņojusi par plāniem uzņemt filmu «Trading Paint» par diviem konkurējošiem NASCAR autosacīkšu braucējiem, kuri zaudē sakarus pēc smagas avārijas, taču kāda sieviete viņus atkal saved kopā vēl pēdējām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu