Stīvijs Vonders izlaiž videoklipu neredzīgajiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Neredzīgais mūziķis Stīvijs Vonders izlaidis pirmo videoklipu, kuram pievienots arī aprakstošs audio ieraksts cilvēkiem ar redzes problēmām, teikts viņa interneta lapā.

Viena dziesmas «So What the Fuss» versija no Vondera gaidāmā albuma «A Time To Love» būs tradicionāla un tiks demonstrēta mūzikas kanālos.

Cita versija, kurā par klipā redzamo stāsta reperis Busta Rhymes, tiks demonstrēta televīzijas kanālos ar papildu audio programmu, ko sauc par SAP tehnoloģiju, informē «Vivendi Universal» piederošā ierakstu kompānija «Universal Motown Records Group».

Tehnoloģija nodrošina alternatīvu audio skaņu, piemēram, ainas dekorāciju aprakstu, neredzīgajiem un cilvēkiem ar pasliktinātu redzes spēju, pastāstīja Linda Aidoni no Bostonas sabiedriskā televīzijas kanāla WGBH nodaļas «Media Access Group».

«Media Access Group» uzrakstīja Vondera videoklipam aprakstu, ko lasa Busta Rhymes.

«Līdz šim mūzikas videoklipi ir bijuši ļoti viendimensionāli tiem, kas ir neredzīgi vai redz slikti,» savā paziņojumā norādīja Vonders.

Abu klipa versiju pirmizrāde notiek trešdien «Yahoo Inc» interneta lapā «Yahoo! Music».

54 gadus vecais Vonders iepazīstināja ar aprakstošo videoklipu kopā ar dziesmas «So What The Fuss» tradicionālo versiju pirmdien preses konferencē Losandželosā, kuras laikā reportieriem tika aizsietas acis.

«So What The Fuss» ir pirmais Vondera studijas albums gandrīz desmit gadu laikā.

Kad Vonders sāka ierakstīties «Universal Motown» studijā, viņš bija tikai 12 gadu vecs, bet dziedātāja pirmais hits «Fingertips, Pt. 2» nonāca topu virsotnēs 1963. gadā. Vēl Vonders izpilda tādas populāras dziesmas kā «Superstition», «You Are The Sunshine Of My life» un «I Just Called to Say I Love You».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu