Valters un Kaža cer pārsteigt ar jaunību un vienkāršību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/A.Jansons

Jau aizvakar uz Kijevu devās duets «Walters & Kazha», lai pēc nedēļas pārstāvētu mūsu valsti lielajā «Eirovīzijas» konkursā.

Šķiet, puiši noskaņoti klausītājus «paņemt» ar savu jaunību un vienkāršību.

Vienīgais šovs — zīmju valoda

Taujājam, vai par godu konkursam tiks mainīts dziesmas «The War Is Not Over» pasniegšanas veids, un Kaža paskaidro: «Vienīgās izmaiņas ir tādas, ka mēs visu dziesmas laiku nesēdēsim. Esam vien ieplānojuši otrā panta un piedziedājuma laikā ģitāras nolikt speciālos statīvos un doties pie publikas. Turklāt beidzamo pantu izpildīsim starptautiskajā zīmju valodā — tā, lai mūs saprastu arī kurlmēmie cilvēki.» Kardināli mainīt šovu, par kuru Latvijā nobalsojuši vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, viņuprāt, nebūtu īsti godīgi. «Mēs jau Latvijā dzirdējām, ka vietējā konkursa laikā skatītājiem visvairāk paticis tieši mūsu fināla uznāciens — tas, pēc viņu domām, bijis vissirsnīgākais. Līdzīgi centīsimies darīt arī Kijevā,» sola puiši.

Savukārt «Eirovīzijas» producente Iveta Lepeško apliecināja, ka šāgada konkursu tiešām nevadīs pērnā gada uzvarētāja Ruslana, bet gan DJ Pasha un Marija Jefrosņina. «Taču ir viena laba lieta: Ruslana mūsu puišus uzaicinājusi piedalīties lielā labdarības koncertā, kas notiks 17. maijā un tiks translēts visā Eiropā, tā ka eiropieši ar Latvijas pārstāvjiem varēs iepazīties jau pirms konkursa,» skaidro Lepeško.

Televīzijai vajadzējis rakstīt atbrīvojuma zīmi

Vaicāti par klasesbiedru un draugu atbalstu, puiši ar prieku teic, ka tas esot neatsverams. «Pirms pāris dienām ar divām savām klasesbiedrenēm bijām aizgājuši pasēdēt kafejnīcā. Viss izdevās ļoti sirsnīgi, turklāt man šķiet, ka šķīrāmies kā vēl labāki draugi nekā līdz šim,» padižojas Valters un apgalvo, ka par viņu īkšķi turēšot vesels bars cilvēku.

Savukārt Kaža piemin amizantu epizodi no klases dzīves: «Mums klasē ir skapīši, kur glabājam savas mantas. Nu, sagadījies tā, ka mans «skapīša biedrs» ir slimnīcā, bet es braucu uz Kijevu, tāpēc mūsu klasesbiedrenes uz skapīša uzrakstījušas jauku novēlējumu: «Gaidīsim atpakaļ, saldie bumbulīši!»»

Un vēl «Eirovīzijas» vēsturē Latvijas Televīzijai pirmo reizi bija jāraksta atbrīvojuma zīme, jo, kā zināms, gan Valters, gan Kaža vēl mācās skolā… Tiesa, puiši apgalvo, ka skolotāji šo situāciju uztvēruši ar izpratni un pat izlikuši gada beigu atzīmes, kas esot diezgan labas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu