Mobijs Rīgā uzstājas, ignorējot slimību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: I.Kundziņa

Kā jau bija solīts, pasaulslavenais mūziķis Mobijs, kas 16.

jūnijā Rīgā viesojās sava jaunākā albuma «Hotel» tūres laikā, uz skatuves kāpa tieši pulksten 22. Sanākušos vairāk nekā seštūkstoš klausītājus viņš priecēja ar pusotru stundu garu koncertu, spītējot sliktajai pašsajūtai. Taču publiku viņš patīkami pārsteidza, ik pa brīdim latviski pasakot «Paldies!» un vienreiz paziņojot: «Es mīlu Latviju!»

Gandrīz atsakās no zālēm

Kā noskaidroja «Vakara Ziņas», ar paaugstinātu temperatūru (+38 grādi) Mobijs Latvijā ieradies jau no iepriekšējā koncerta Polijā. «Tā kā mūziķis ir pārliecināts vegants (Pārtikā nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus. — U. G.), viņš zāles lieto ļoti nelabprāt. Taču šoreiz laikam nebija citas izejas,» stāstīja kāds aculiecinieks, piebilstot, ka Mobijs ir no tiem mūziķiem, kas uzstāšanos atceļ tikai ļoti īpašos gadījumos. Jāpiebilst, ka arī viņa grupas soliste Lora nebija īsti vesela, taču acīmredzot abu mūziķu profesionalitātes dēļ skatītāji neko nemanīja un saņēma ļoti pilnvērtīgu priekšnesumu.

Liekas problēmas nav radījis

Arī slavenā viesa ēdināšana nesagādāja nekādas problēmas. «Kad pirms divām nedēļām tika saņemts raideris ar visām prasībām, mums šķita — nu tā, sākas!» smej «Vakara Ziņu» informācijas avots. Taču tad koncerta rīkotāju rīcībā nonākusi interneta adrese «Happy cow» (Laimīgā govs. — Angļu val.), kurā norādītas katras valsts veģetāriešiem draudzīgākās vietas. «Tur bija minēts arī kāds indiešu restorāns, kas atrodas tepat Vecrīgā, Šķūņu ielā. Mēs pat gājām uz turieni konsultēties, ņemot vērā, ka dziedātājs neēd neko, kas cepts sviestā vai margarīnā; viņš atzīst vienīgi augu eļļā gatavotus ēdienus, specifiskus no rīsiem gatavotus kārumus un citas lietas.»

Par to gan esot parūpējusies viesnīca «Maritim Park Hotel», kurā mūziķis ar savu komandu bija apmeties. Taču izrādījies, ka Mobijs nav pārāk prasīgs: ne viņš, ne viņa komanda atšķirībā no mūziķiem, kas Rīgā viesojušies iepriekš, nav lūguši papildu minerālūdeni vai sarkanvīnu. «Ar viņiem patiešām bija viegli strādāt, un, cik zināms, arī viņa koncertu rīkotāji citās valstīs par Mobiju ir patiesā sajūsmā.»

Nepamana mākslinieka slimību

«Koncerts bija lielisks, mūzika — teicama. Vienīgais mīnuss: hallē bija ārkārtīgi karsts…» atzina «Vakara intervijas» veidotājs Gints Grūbe, gan nebūdams Mobija fans. Viņam šķitis interesanti paskatīties, ko šis mākslinieks var piedāvāt. «To, ka viņš uzstājās ar paaugstinātu temperatūru, nezinātājs pat nevarēja pateikt. Turklāt esmu dzirdējis, ka reizēm mākslinieki, uzstājoties šādā stāvoklī, rada patiešām lielus brīnumus.»

Bažas rada izkļūšana no halles

Arī bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, kas koncertu apmeklēja kopā ar saviem bērniem, izteicās, ka sen neko tik labu neesot dzirdējis. «Pēc koncerta brīnījos, ka mēs visi izskatījāmies kā tikko izlīduši no pirts. Par bērniem vēl saprotu, jo viņi visam aktīvi dzīvoja līdzi, bet es uzvedos diezgan prātīgi,» ministrs prāto un uzsver, ka no dzirdētā viņš guvis pozitīvu emocionālu lādiņu. «Patika, ka mūzika nebija vienveidīga. Apbrīnoju, ka Mobijs, būdams slavens, neizrādās.» Vienīgi grūtības radījusi apgrūtinātā izkļūšana no halles pēc koncerta prombraukšana. «Varētu iemācīties to darīt civilizēti. Par to halles saimniekiem derētu padomāt,» viņš nosaka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu