Buša vizīte Reinikam «norauj» lidojumu gaisa balonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Prezentējot jauno albumu «Debesskrāpju spīts», dziedātājs Lauris Reiniks bija iecerējis palidināties gaisa balonā.

Taču nekā: potenciālajā balona pacelšanās un nolaišanās vietā drošībnieki salikuši antenas, turklāt šajās dienās virs Rīgas lidināties nav ieteicams vispār.

Vēl viņam esot ļoti gribējies virs Rīgas lidot helikopterā un paveikt kaut ko ekstrēmu, piemēram, izkarāties pa lidaparāta durvīm. Bet arī no šī nodoma bijis jāatsakās, jo Aizsardzības ministrija pieņēmusi lēmumu notriekt jebkuru aizdomīgu lidojošu objektu.

Taču, šķiet, dziedātājs par to nav pārāk noskumis un sola, ka diska prezentācija tik un tā būšot interesanta. «Tiesa, vai taisīšu kādus pigorus, gan vēl nezinu. Bija jau ideja, ka vajadzētu uzlīst uz viesnīcas «Latvija» jumta, taču, šķiet, arī nekas tāds šajās dienās nav ieteicams.» Taču jaunais albums, par spīti visiem šķēršļiem, dienasgaismu tomēr ir ieraudzījis, un par to dziedātājs stāsta itin labprāt.

«Kāpēc šāds nosaukums? Tāpēc, ka man ļoti patīk debesskrāpji, un es ar lielāko prieku tādā dzīvotu. Ar abām rokām esmu par debesskrāpju celtniecību Rīgā, tikai tādu dzīvokļu cena nav man pa kabatai,» Reiniks smejas. Gan jau kādreiz viņam savu sapni izdošoties realizēt. Taču albumā gan neesot runa par debesskrāpjiem, bet par cilvēka vēlmi, spītējot visam, tiekties augšup. «Klausītāju vērtēšanai piedāvāju četrpadsmit dziesmas, no kurām viena ir krievu valodā — tai tekstu sarakstīja mana laba draudzene Jana Key, divas skan angliski — tām ir mani teksti, bet vienu esmu iedziedājis kopā ar igauņu zvaigzni Marju.» Vēl dziedātājs piebilst, ka jaunajam albumam esot tik vien saistības ar debesskrāpjiem, ka arī tituldziesmai dots nosaukums «Debesskrāpju spīts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu