«LabaDaba» tuvojas: «Hospitāļu iela» kā maza dāvaniņa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sarunā ar «Radio NABA» savās pārdomās dalījās arī Edgars Šubrovskis, «Hospitāļu iela».

VIEGLĀ CEĻA MALDI

Ja tiktu veidota kvalitatīva izlase ar Latvijas grupu dziesmām, kuras dāvināt visiem un ikvienam, tajā pavisam noteikti tiktu iekļauta arī «Hospitāļu iela». Šīs grupas mūzikā neatkārtojamā veidā savijušies pozitīvās mūzikas elementi ar smeldzīgiem un patiesiem tekstiem latviešu valodā, par kuras vērtību mūziķis Edgars Šubrovskis nešaubās. «Hospitāļu iela» ir iesaistījusies Andra Indāna jeb Andžoņa aizsāktajā projektā, kurā latviešu grupas sacer dziesmas ar Raiņa dzeju. «To lasot var labi pārliecināties, ka latviešu valoda nav ne nabadzīga, ne grūti lietojama. Tas ir tikai tāds mūsu pašu piegājiens, ka apšķibinām vārdiņus īsākus un izvēlamies vieglāko ceļu, skatāmies uz angļu valodu kā uz vieglāko ceļu. Bet es nedomāju, ka tas ir paraugs, uz kuru tiekties», saka Edgars, kurš ne tikai sacerējis tekstus pats, bet arī veidojis dziesmas ar citu latviešu dzejnieku vārdiem. Festivālā «LabaDaba» būs iespēja dzirdēt gan jaunās dziesmas, gan arī kādas no vecajām. Runājot par labajiem darbiem, Edgars nosmej, ka tagad tuvākais labais darbs priekš viņa būs sazāģēt malku ziemai.

NEIZSMEĻAMĀ MŪZIKA

«Hospitāļu iela» sevi neuzskata par šovu veidotājiem, drīzāk par izteiktu telpu grupu, kuras skanējums emocionāli ir diezgan vērsts uz sevi. Uzstāšanās uz lielas skatuves brīvā dabā no viņiem vienmēr prasa piepūli, jo jāsaņemas piepildīt telpu, kurai zināmā mērā nav robežu. Grupas klausītājus Edgars raksturo kā ļoti atšķirīgus, kā bijušos un esošos jauniešus. Un tieši no esošajiem jauniešiem viņš gaida revolucionāras pārmaiņas, kuras pats savā laikā, darbodamies grupās «M.Gvarde» un «Kartāga», realizēja: «Man nesen cilvēki pārmeta, ka agrāk ir bijis trakāk, psihāk un es pats ļoti gaidu, kur ir divdesmitgadnieki, kuri spēlēs ārprātīgu mūziku un lauzīs stereotipus. Man ir žēl, ka jaunās grupas Latvijā ātri padodas un nožēlojami ieslīgst poproka dūksnā». Edgars domā, ka mūzika nav sevi izsmēlusi, jo netiek smelts un jaunajiem jāgrib cīnīties, tad arī notiks attīstība. Festivālu «LabaDaba» Edgars nodēvē par šīs vasaras dāvaniņu un pats uz to brauks ne tikai kā mūziķis, bet arī kā apmeklētājs. Tiekamies «LabaDaba"!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu