«LabaDaba» tuvojas: Dambis stāsta par «Inokentiju Mārplu» un svaigu gaisu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau no 6. līdz 8. augustam mūzikas festivālā «LabaDaba» visiem labas mūzikas un pilnvērtīgas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Gatavojoties festivālam, «Radio NABA» piedāvā intervijas ar «LabaDaba» māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveiktiem labiem darbiem, gan nākotnes iecerēm. Šoreiz «Radio NABA» studijā viesojas mūziķis, mākslinieks un labs cilvēks – Dambis.

NEOBLIGĀTĀ PATIKA SPĒLĒT

Tie, kuri pārskata dažādus šī gada mūzikas festivālu piedāvājumus, noteikti ir pamanījuši, ka grupa «Inokentijs Mārpls» šovasar būs bieži sastopama. Viens no iemesliem Dambja simpātijām pret uzstāšanos dabas tuvumā, ir tikai brīvdabas festivāliem piemītošā gaisotne. Paraudzīdamies uz savu ilggadējo festivālu dalībnieka un apmeklētāja pieredzi, Dambis konstatē, ka Latvijā pamazām iznīkst pasākumi ar padomju laikiem raksturīgo oficiālumu, jo cilvēkiem patīk brīva atmosfēra un underground noskaņa. Festivāla «LabaDaba» piedāvājums šķiet pievilcīgs arī Dambim un vairākas no grupām viņš ar interesi nolēmis paklausīties. Domājot par turpmākajām pārmaiņām Latvijas festivālu vidē, Dambis stāsta, ka, rūpīgi strādājot, arī Latvijā ar laiku ir iespējams izveidot starptautisku festivālu, kurš ilgtu ne vien trīs dienas, bet pat nedēļu. Pārmaiņas ir klātesošas arī grupā «Inokentijs Mārpls», kurā mainījušies gan dalībnieki, gan muzikālās tendences, nemainīgai paliekot vēlmei radīt labu mūziku. Vislabākais izskaidrojums tam visdrīzāk būs grupas dalībnieku neobligātā patika spēlēt bez līgumiem un noteikumiem, kas citām grupām par visām varītēm liek būt kopā pusgadsimtu.

DAMBJA ZAĻĀS DOMAS

Grupa «Inokentijs Mārpls» sevi uzskata par diezgan zaļiem domāšanā, ne velti savulaik sarakstīta dziesma «Daba dod un arī daudziem par himnu kļuvušajā dziesmā «Eu, priekšniek!» ir rindas: «Tu braukā savā auto un piesārņo man gaisu!» «Es jau esmu tāds dabas patriots. Gribu atgādināt autobraucējiem – viņi piesārņo gaisu, kas mums pēc tam jāelpo un ne tikai mums, bet arī viņu bērniem un vecmāmiņām», saka Dambis, kurš pats ikdienā pārvietojas ar kājām vai velosipēdu. Vēl viens no iemesliem Dambja patikā pret spēlēšanu ārpus pilsētām ir tajā, ka, viņaprāt, uzstāšanās brīvā dabā ir pavisam savādāka nekā klubā, tas saistīts arī ar izraušanos no komforta zonas: «Cilvēki komfortā dzīvo katru dienu, festivāls pie dabas tāpēc arī ir festivāls, lai nedaudz izmainītu savu ierasto dzīvesveidu. Man patīk, ja festivālos ir ugunskuri un iespēja gulēt teltīs». Festivāla «LabaDaba» apmeklētājiem «Inokentijs Mārpls» sola arī jaunas un pavisam nedzirdētas dziesmas. Tiekamies festivālā ar labu mūziku un brīvu atmosfēru – «LabaDaba».

«labadaba.lv»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu