Latvijas mūziķu talismani

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kādam varbūt liksies bērnišķīgi un smieklīgi, bet daļai cilvēku ir lietas, ar kurām viņi sarod un kuras nemanot ielaužas viņu ikdienā, esot līdzās svarīgos un ne tik svarīgos brīžos.

Un kāpēc gan lai tādi talismani nebūtu arī mūziķiem? Tad nu iepazīsties arī tu ar tiem!

Ella nešķiras no lauvēna

Ellas mīļlietiņas ir klāt pie atslēgām, un tās vienmēr viņai ir līdzi! Lauvēns ir Mika dāvana meitenei dzimšanas dienā. Ellai somā ir grūti atrast atslēgas, bet lauvēns palīdz! Liels un pūkains, tā ka uzreiz var sataustīt! Tā esot praktiski mīļa dāvana no Mika. «Un Miks mani arī sauc par lauviņu, jo man ir tādi kupli mati, un es esot tai līdzīga! Esmu?» smejas Ella. Vēl atslēgām klāt ir metāla lācēns. Tā ir tikai viena pusīte, otra ir dziedātājas labākajai draudzenei Martai. Kad abas saliek kopā, tad var izlasīt uzrakstu: «I love you!» «To viņa man uzdāvināja, kad es iegāju Fabrikā!» pačukst meitene! Rozā sirsniņa atslēgām ir piekārta tikai kādu mēnesi. Tā bija klāt somai, ko Miks Ellai atveda no Amerikas. «Man tā iepatikās, jo ir rozāJ, un tā es to tagad nēsāju līdzi! Liekas, tāda mīlestības zīmīte!»

«Double Faced Eals» zutis

Grupas «Double Faced Eals» (latviski — divkosīgie zuši) lielākais (tiešā nozīmē) talismans ir zutis, nevis slieka, kā daudzi viņu dēvē!J Vienīgā problēma ir tā, ka tam nav divu seju, bet tas tikai liecinot, ka talismans nav divkosīgs! Zutim seja ir piepampusi, un tas, pēc puišu teiktā, esot labi, jo liecina par nepārprotamu labvēlību! Talismanu grupai uzdāvināja fani «Radio SWH» Latvijas Mūzikas gada topa fināla pasākumā! POPCORN, protams, pajautāja, vai zutis jau no paša sākuma bija tik liels? «Nea. Mēs viņu katru dienu laistījām, līdz izauga lielsJ!» Puišiem esot bijis padomā sagādāt zutim akvāriju, taču negantnieks audzis stundām, ne dienām un piemērotu trauku neesot izdevies atrast. Tagad talismans gulšņā grupas mēģinājumu telpā un apsargā lapiņas ar idejām!

Vēl grupas mēģinājumu telpā jau kuro gadu mitinās zirneklis Skipijs, kas POPCORN viesošanās reizē diemžēl bija devies pastaigā. No Skipija nav jābaidās, kaut gan viņam patīkot tiranizēt grupas basģitāristu, vārdā Chikys. «Man ir bail no zirnekļiem, un viņš laikam to jūt. Vienreiz mēģinājām, viņš pēkšņi atrāpoja pa griestiem virs manis un sāka laisties lejā! Es sabijos un aizskrēju stāvēt citur. Viņš atkal atnāca līdz tai vietai, kur es stāvēju un laidās lejā. Un tā visu mēģinājumu!» stāsta Chikys.

«Autobuss debesīs» klausās mūziku

Grupa «Autobuss debesīs» laikam ir viena no retajām pašmāju grupām, kura var lepoties ar regulārām tūrēm ārpus Latvijas. Un pats jaukākais ir tas, ka, atgriežoties mājās, viņi ar sajūsmu vēsta, ka Eiropai patika. J

Izrādās, arī «Autobusam debesīs» ir lietas, ko viņi ceļā vienmēr ņem līdzi — mūzikas CD! Grupas ģitārists Dzenis stāsta: «Līdzi vadājam mūzikas ierakstu, kuru ceļā baudām un no kura iespaidojamies! Iecienītās bandas nosaukums ir GRAND FUNK RAILROAD. Lielākā daļa mūsu grupas akceptēja šo ierakstus kā visiedvesmojošāko talismanu braucienos. Kaut gan nesmādējam arī MUSE mūziku, traucoties pa Latvijas skaistajām un Eiropas līkumainajām šosejām!:)”

Koncertu rituāli

«Putnu balle» ēd maizītes

«Putnu balles» dziedātāji atzina, ka neviens koncerts nesākoties, pirms nav iebraukts degvielas uzpildes stacijā un apēsta kāda maizīte! Tas ir kā rituāls, kuru ievēro pat reizēs, kad grupa kavējas. Bez maizītēm nu nekādi

«C-Stones» pērk ūdeni

Pirms došanās uz koncertiem «C-Stones» dalībnieki vienmēr līdzi sapērk ūdeni, augļus un sulas. Nekad nevarot zināt, ko koncerta vietā piedāvās organizatori, tāpēc nodrošinās paši. Līva atklāja vēl kādu noslēpumu saistībā ar grupas došanos uz koncertiem: «Zane vienmēr ierodas pirms norunātā laika, es ierodos daudzmaz laikā, bet Olafs vienmēr kavē! Tās tas vienkārši ir, un viss!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu