«Linkin Park» solists pievēršas hiphopam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Pēdējā pusgada laikā Maiks Šinoda no «Linkin Park» ir aktīvi piedalījies labdarības koncertos, kuros tika vākti līdzekļi cunami katastrofā cietušajiem.

Viņš ir izdevis pats savu apavu līniju DC, bijis līdzautors grāmatai un nodibinājis stipendiju fondu Dizaina mākslas koledžā Pasadenā (ASV). Un vēl Maiks ir sarakstījis savu pirmo solo albumu!

«Rising Tied» būs hiphopa stilā ieturēts albums un iznāks ne ātrāk kā vasaras beigās. «Šis nav izteikts hiphops, bet arī rokmūzika tā nav,» secina Šinoda. Lai gan viņš nav drošs par to, kā šo ierakstu uztvers «Linkin Park» fani, Maiks tomēr cer, ka tiem patiks viņa solo veikums, kaut arī tas izklausās krietni vien atšķirīgs. «Man nav ne jausmas, kā sveši cilvēki reaģēs uz šo plati, bet tas arī nav tik būtiski, jo es jau to netaisu viņiem. Šis albums pirmām kārtām ir domāts man pašam, maniem faniem un tiem cilvēkiem, kas visu šo laiku ir gaidījuši kaut ko citādu.»

Draugi pierunājaUz domām par savu solo albumu Maiku uzvedinājuši viņa draugi un paziņas vēl tad, kad «Linkin Park» un Jay-Z strādāja pie kopīgās plates «Collision Course» (2004). «Jo biežāk es kādam uzspēlēju kaut ko no sava personīgā repertuāra, jo biežām dzirdēju cilvēkus sakām: ļauj man piedalīties šīs dziesmas ierakstā; es gribētu ar tevi kopā ieskaņot kādu melodiju; tev noteikti šis skaņdarbs ir jāiekļauj albumā un tamlīdzīgi,» atceras Šinoda.Līdz šim Maiks savu mūziku uztvēra tikai kā hobiju, ap ko padarboties no «Linkin Park» brīvajā laikā. Taču, kad arī tādi mūziķi kā Common, Black Thought no «The Roots» un Jay-Z sāka teikt, ka būtu grēks turēt sveci zem pūra, Maiks piekrita, ka varbūt tiešām ir vērts izdot savu solo albumu.

Projekts «Fort Minor»«Esmu iespēlējis katru instrumentu,» atklāj Šinoda, «taču es tagad negribētu runāt par sevi. Plates ierakstā piedalās daudzi lieliski reperi, kas arīdzan ir mani draugi. Es vēlējos sadarboties tikai ar draugiem un cilvēkiem, ar ko viegli saprotos. Es neesmu no tiem, kas sāks sadarbību ar pirmo mūziķi, kurš tobrīd ir iekarojis popularitātes virsotnes.«Maiks arī neparakstīs soloplati ar savu vārdu, jo šis taču esot kolektīvs darbs, kurā iesaistīts vēl ducis citu talantīgu mūziķu. Nebūtu godīgi pret viņiem. Šinoda savam projektam izraudzījies nosaukumu «Fort Minor». Vārds «fort» apzīmē militāru nocietinājumu un simbolizē Šinodas ciešo saikni ar draugiem. Kas attiecas uz otru vārdu — mūzikas teorijā ir sastopami divi termini: minors un mažors. Skaņdarbi mažorā skan priecīgāk un optimistiskāk, bet minorā spēlētās notis rada drūmāku noskaņu, un Maiks uzskata, ka šāds nosaukums vislabāk raksturojot viņa spēlēto mūziku.

Ciemos pie Prinsa«Linkin Park» šo gadu bija izlēmuši ņemt brīvu no koncertēšanas, taču uzaicinājumam uzspēlēt Prinsa dzimšanas dienas ballītē (7. jūnijā) viņi nav spējuši atteikt. «Mēs ar «Linkin Park» piecus gadus koncertējām faktiski bez atpūtas, tāpēc šogad nevēlējāmies piedalīties nekādos šovos,» stāsta Šinoda. «Turklāt es tagad esmu aizņemts arī ar savu blakusprojektu. Taču, kad menedžments mūs informēja, ka Prinss vēlas, lai «Linkin Park» uzstātos viņa dzimšanas dienas svinībās, es aiz sajūsmas vai palēcos. Prinss man ir ļoti liela autoritāte, un, ja tevi atzīst tāda zvaigzne kā viņš, tas ir kaut kas!”Prinsa tusiņu apmeklēšot arī Džastins Timberleiks, Lānss Beiss («N’Sync»), Klejs Eikens, Maikls (?!) un Dženeta Džeksoni, Toms Krūzs un citi.««Linkin Park» man allaž ir šķitusi ļoti novatoriska jauna grupa mūsdienu nolaistajā mūzikas industrijā,» slavē Prinss. «Viņi ir sapurinājuši šķietami aizmigušo rokmūzikas pasauli, un es viņus par to apbrīnoju. Pērn man bija iespēja viņus skatīt koncertā Kanzasā, un es varu teikt, ka «Linkin Park» ir lieliska un aizraujoša dzīvā grupa. Tieši tas, kas man vajadzīgs jubilejā!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu