Valtera un Kažas «karš» ir sācies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/A.Jansons

Šovakar pulksten 22.00 LTV 1 rādīs «Eirovīzijas» dziesmu konkursa pusfinālu, kurā par iespējām cīnīties finālā cīnīsies arī mūsējie — Valters un Kaža. Turam īkšķus!

Starptautiskais «Eirovīzijas» dziesmu konkurss, kopš to rāda arī mūsu televīzija, kļuvis par vienu no visvairāk skatītajām gada pārraidēm. Arī šogad katrā mājā skatītāji sekos līdzi kā «Eirovīzijas» pusfinālam, tā arī lielajam finālam.

Mūsējos saklausīs arī nedzirdīgie

Mūsu eiropuiši Valters un Kaža, kas vēl tikai cīnīsies par iespēju iekļūt konkursa finālā (no 25 pusfināla dalībniekiem finālā iekļūs tikai 10) ar Mārtiņa Freimaņa sarakstīto dziesmu «The War Is Not Over», skatītājus cer pārsteigt ar īpašu priekšnesumu — dziesmas pēdējo pantu puiši izpildīs, izmantojot starptautisko zīmju valodu, lai uzrunātu arī vājdzirdīgos un nedzirdīgos skatītājus.

Abiem puišiem šī nebūs pirmā uzstāšanās lielas starptautiskas auditorijas priekšā. Abi jaunieši jau dzied kopš divu gadu vecuma — ar bērnu popgrupu «Dzeguzīte» ir izbraukātas 22 valstis. «Eirovīzijas» dziesmu konkursā puiši cer attaisnot uz viņiem liktās cerības un darīt visu, lai viņu izpildītā dziesma klausītājiem «aizķertos kaut kur tālāk par ausīm».

ASTROLOGA VIEDOKLISBūs labāk nekā pagājušajā gadā!Juris Kauliņš, «Horoskopu pasaules» astrologs:

«Abiem ir nestandarta, savdabīgi horoskopi, kuri norāda uz aktīvu, nemierīgu dzīvi, piedzīvojumiem, kā arī visai pēkšņiem, negaidītiem likteņa pavērsieniem — arī pozitīvā nozīmē. Valteram horoskops uzstāšanās laikā ir vērtējams kā ļoti enerģisks, aktīvs un pamatā labvēlīgs. Katrā ziņā viņš ļoti centīsies, un vismaz viens veiksmes aspekts var izpausties šajā brīdī, kurš tad arī var nodrošināt labu rezultātu.

Arī Kārlim šajā brīdī darbosies ļoti daudz astroloģisku aspektu ietekmju. Enerģētiski ļoti aktīva situācija, kura var dot rezultātu. Tomēr Kārlim ir lielāks risks pārdegt un nav tik tiešu veiksmes, izdošanās aspektu. Līdz ar to pastāv varbūtība gan gūt panākumus, gan arī negūt cerēto.

Saliekot abu horoskopus kopā, redzams, ka viņi ir saderīgi (abiem ir Skorpiona un Strēlnieka zīmju ietekmes, caur kurām veidojas ļoti aktīva enerģētiska mijiedarbība) un var kopīgi darboties, lai ko sasniegtu. Tiesa, ne viens, ne otrs te nedrīkst nonākt situācijā, kurā viņš justos nevērtīgāks, sliktāks.

Uzstāšanās rezultāts var būt labs, katrā ziņā labāks nekā pagājušajā gadā — viņiem ir cerības iekļūt nākamajā kārtā. It īpaši labvēlīgi rezultātu var ietekmēt tas, ja balsotāju vidū būs daudz sieviešu.»

VIEDOKLISRezultāts neprognozējamsRadio «Super FM» šefs Uģis Polis:

«Prognozēt «Eirovīzijas» rezultātus nav iespējams kaut vai tā iemesla dēļ, ka mūziķu uzstāšanās «Eirovīzijas» konkursa nacionālajā un starptautiskajā finālā var kardināli atšķirties. Pērn Anglijai tika prognozēts labs rezultāts, taču beigās šī valsts neieguva nevienu punktu. Godīgi sakot, es arī neesmu dzirdējis citu valstu dziesmas, tāpēc mūsu puišu izredzes komentēt nevaru.

Ja konkursā uzstāsies vēl kaut viens mūsu puišiem līdzīgs dziedātājs, viņu iespējas saņemt skatītāju atbalstu krietni saruks. Piemēram, kad «Eirovīzijā» piedalījās «F.L.Y.», viņu iegūtais rezultāts nebija veiksmīgs tā iemesla dēļ, ka konkursā piedalījās vēl trīs četras viņiem līdzīgas grupas.»

VIEDOKLISMulsina dziesmas tekstsRadio personība Toms Grēviņš:

«Pašlaik prognozēt, kā «Eirovīzijā» klāsies mūsu puišiem, ir ļoti sarežģīti vispirms jau tāpēc, ka viņiem ir jācīnās pusfinālā, ko lielāko Eiropas valstu skatītāji neskatīsies, jo viņu pārstāvji jau ir iekļauti konkursa finālā. Tāpēc balsošanā piedalīsies tikai tās valstis, kuras cīnīsies par iespēju nokļūt finālā.

«Balkānu mafijas» dēļ mūsu puiši līdz finālam var arī nenokļūt. Ja mūsu puiši iekļūs finālā, domāju, ka viņu izredzes varētu būt visai labas. Vienīgi es nesaprotu, ko Mārtiņš Freimanis domā ar dziesmas «The War Is Not Over» tekstu. Pašreizējā politiskajā situācijā, manuprāt, var rasties nopietni pārpratumi.

Ja savulaik Naumovas vietā «Eirovīzijā» būtu piedalījusies Linda Leen un Horens ar dziesmu «Stop The War», toreiz šī dziesma tiktu skaidrota pavisam citādi nekā pašlaik. Pat tad, ja mūsu puiši konkursā uzvarēs, paredzu, ka britu presē dziesmas teksts tiks ļoti kritizēts, jo viņiem «Eirovīzija» ir svēta lieta.»

INTERESANTI FAKTI

■ «Eirovīzijas» konkursa rīkotājvalsts Ukrainas pārstāvjiem vajadzējis pārrakstīt savas dziesmas tekstu, jo pasākuma organizatori to bija atzinuši par pārāk politisku. Dziesma, kuras nosaukums tulkojumā nozīmē «Kopā mūsu ir daudz!», tika dziedāta pēc apstrīdētajām pagājušā gada valsts prezidenta vēlēšanām, kurās beigu beigās uzvarēja Viktors Juščenko. Dziesma pauda atbalstu šim prezidentam. Konkursa rīkošanas uzraudze Svanste Stokseliuss norādīja, ka dziesmai neatļaus konkursā piedalīties ar oriģinālajiem vārdiem, jo konkurss esot nepolitisks.■ Libāna šogad atteicās piedalīties «Eirovīzijas» konkursā, jo šīs valsts likumi neatļauj televīzijā pārraidīt izraēliešu uzstāšanos. Savukārt «Eirovīzijas» konkursa noteikumi paredz, ka tajā nevar piedalīties to valstu pārstāvji, kas nav gatavi televīzijā pārraidīt visu konkursa norisi.■ Pēc Lietuvā notikušās «Eirovīzijas» nacionālās atlases vairāki dalībnieki un skatītāji pieprasīja anulēt rezultātus un sarīkot jaunu balsošanu, jo uzstāja, ka konkursa fināliste Laura par 173 balsīm apsteigusi Alanu Hošnau tāpēc, ka telefona līnijas bijušas pārslogotas un daudzi skatītāji nav varējuši nobalsot. Nacionālās televīzijas ģenerāldirektors Ķestutis Petrauskis paziņoja, ka nekas tāds nenotiks un sacelto ažiotāžu komentēja šādi: «Lietuvieši ir aizrāvušies ar sazvērestības teorijām… Iespējams, ka tas notiek tādēļ, ka mūsu sabiedrība, maigi izsakoties, ir mazliet nepietiekami attīstīta.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu