Eirovīzijā triumfē grieķi, latvieši - piektie!

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Nākamgad «Eirovīzijas» dziesmu konkurss notiks Grieķijā. Tas noskaidrojās sestdienas vakarā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, kur notika šā gada «Eirovīzijas» konkurss. Grieķijas pārstāve Helena Paparizu ar dziesmu «My Numbet One» ieguva 230 punktus.

«Valteram & Kažam» pirmie piedāvājumi koncertēt

Latvijas duets «Valters & Kaža» ar dziesmu «The War Is Not Over» ierindojās ļoti augstajā piektajā vietā un saņēma 153 punktus. Tas nozīmē, ka nākamgad Latvija piedalīsies uzreiz fināla skatē.

Visvairāk punktu — pa 12 — Latvijai deva kaimiņvalstis Moldova un Lietuva, kā arī Īrija. Kopumā no 39 valstīm, kuras balsoja par «Eirovīzijas» dziesmām, Latvijai punktus piešķīra 25 valstis.

Latvija visvairāk punktu — 12 — atdeva Šveicei, kuru šajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā pārstāvēja Igaunijas grupa «Vanilla Ninja» ar dziesmu «Cool Vibes».

«Walters & Kaža» finālā uzstājās ar 23. kārtas numuru. Tiesības piedalīties finālā viņi izcīnīja ceturtdien, kad veiksmīgi startēja konkursa pusfinālā, kurā sacentās 25 valstu pārstāvji. Finālam tika izvirzītas desmit valstu dziesmas. Neoficiālās ziņas vēsta, ka latvieši pusfinālā ierindojās 10. vietā.

Saskaņā ar «Eirovīzijas» dziesmu konkursa noteikumiem, nākamgad finālā piedalās tās desmit valstis, kuras iekļuvušas pirmajā desmitniekā, kā arī četras Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) lielvalstis — Lielbritānija, Vācija, Spānija un Francija. Visas šīs četras valstis vakar notikušajā konkursā palika pēdējās vietās. Vismazāk punktu — četrus- saņēma Vācijas pārstāve Gracia ar dziesmu «Run & Hide» — šai dziesmai punktus deva tikai Moldova un Monako.

Tiesības nākamgad piedalīties finālā vakar izcīnīja arī Izraēla, Moldova, Serbija un Melnkalne, Šveice, Norvēģija un Dānija. Pārējām valstīm būs jāsacenšas pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu