«Pink Floyd» apvienosies uz «Live 8» koncertu

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenās rokgrupas «Pink Floyd» dalībnieki pēc 24 gadu pārtraukuma atkal apvienosies jūlijā paredzētajam «Live 8» koncertam Londonā.

Rodžers Volterss kopā ar grupas biedriem Deividu Gilmoru, Niku Meison un un Ričardu Raitu uzstāsies koncertā Haidparkā.

Voterss pēdējo reizi kopā ar viņiem uzstājās uz Londonas «Earls Court» skatuves 1981. gadā.

«Kā vairums cilvēku es gribu darīt visu, ko spēju, lai liktu G8 (pasaules industriāli attīstītāko) valstu līderiem uzņemties lielāku atbildību, lai apkarotu nabadzību un palielinātu palīdzību trešās pasaules valstīm,» pavēstīja Gilmors. «Jebkādas sīkas ķildas, kas Rodžeram un grupai ir bijušas pagātnē, šajā kontekstā ir tik maznozīmīgas, un, ja atkalapvienošanās palīdzēs pievērst uzmanību, tad tas ir tā vērts.»

Bobs Geldofs un Midžs Jūrs 2. jūlijā rīkos «Live 8» koncertus piecās dažādās pilsētās, lai pievērstu uzmanību nabadzības problēmām Āfrikā.

Vēl bez «Pink Floyd» Londonas Haidparkā uzstāsies arī tādas zvaigznes kā Madonna, «U2», sers Pols Makartnijs, sers Eltons Džons, grupa «Coldplay» un Robijs Viljamss.

«Pink Floyd» tiek uzskatīta par vienu no visu laiku ietekmīgākajām rokgrupām. Grupu dibināja ģitārists Sids Barets kopā ar Votersu, Meisonu un Raitu. Tās pirmais albums iznāca 1967. gadā.

1968. gada sākumā grupas draugs — ģitārists Deivs Gilmors tika pieaicināts kā piektais grupas dalībnieks. Īsi pēc tam grupu pameta Barets.

Atlikušie četri grupas dalībnieki iekaroja slavas virsotnes ar tādiem albumiem kā 1973. gada «The Dark Side Of The Moon», kas saglabāja vietu ASV ierakstu topā vairāk nekā desmit gadu.

Fani jau ilgi aicina atkal apvienoties agrāko grupas sastāvu — Votersu, Gilmoru, Meisonu un Raitu, taču tas likās maz ticams, jo astoņdesmito gadu beigās starp Votersu un pārējo grupu izcēlās strīds.

Gilmors, Meisons un Raits turpināja ierakstīties un doties turnejās kā «Pink Floyd» arī astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito gadu sākumā, bet viņu pēdējais studijas albums «The Division Bell» iznāca 1994. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu