1. jūlijā Latvijā notiks Dziesmu diena

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai sev un citām valstīm apliecinātu dziesmas nozīmi mūsu tautas kultūrā, reklāmas aģentūras «Bates/Red Cell» un «ZeGuru», sabiedrisko attiecību aģentūra «RKT Publicitāte» sadarbībā ar daudziem Latvijas uzņēmumiem un valsts organizācijām šā gada 1. jūlijā rīkos Dziesmu dienu.

«Dziesmu dienā vēlamies noskaidrot, vai cilvēki vēl prot dziedāt, dziesmā izteikt savas jūtas un domas un vairot dzīvesprieku ar dziesmas palīdzību. Nav noslēpums, ka mēs lepojamies ar savām dziedāšanas tradīcijām. Tāpēc 1. jūlijā mums ir unikāla iespēja parādīt sev un citām valstīm, ka «Latvija — zeme, kas dzied» ir mūsu identitātes un dzīves sastāvdaļa,» norāda «Bates/Red Cell» tekstu un ideju autors Andris Akmentiņš.

«Dziesmu dienā mēs aicinām Latvijas iedzīvotājus vienkārši uzdziedāt, lai atgādinātu, ka dziesmai nav jāgaida uz īpašiem svētkiem, jo ikdienā dziedāt var arī mājās, vilcienā, veikalā vai darbā, lai tas labāk veiktos,» stāsta «RKT Publicitāte» projektu vadītājs Jānis Ķirpītis.

Iedrošinājumam Rīgā Dziesmu dienas laikā būs arī publiskas brīvās skatuves (Dziesmu apmaiņa), kur ikviens varēs uzdziedāt: Vecrīgā, skvērā pie Anglikāņu ielas, kā arī Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra «Origo».

Lai dziedātu, nav vajadzīgas noteiktas melodijas un vārdi. Tas, ko gribam panākt, lai iespējami daudz cilvēku vienkārši uzdziedātu šā jēdziena visplašākajā nozīmē — dziedot tautas dziesmas, dungojot pazīstamas melodijas vai vienkārši svilpojot. Atgūt piemirstus dziesmu vārdus šajā dienā palīdzēs uzziņu dienests «118».

www.dziedi.lv

Dziesmu dienas organizatori aicina visus Latvijas uzņēmumus 1. jūlijā dziedāt. Dziesmu dienā savu dalību jau apstiprinājuši vairāki Latvijā zināmi uzņēmumi un valsts organizācijas, piemēram, «RBS Skals», «Stendera Ziepju fabrika», Latvijas Radio, «Lattelekom», «Origo», «Līvu akvaparks», Jelgavas pilsētas Dome, Kuldīgas pilsētas Dome un citi.

Lai dokumentāli fiksētu Dziesmu dienu, iespējami daudzi dziedāšanas gadījumi tiks filmēti, lai galu galā izveidotu Dziesmu dienas dokumentālo filmu.

1. jūlijs nav izvēlēts nejauši. Šajā laikā Rīgā notiek Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu