Ventspilī tiešraidē no Spānijas translēs «Karmenu» ar Elīnu Garanču titullomā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ventspils teātra namam «Jūras vārti» ir radusies vienreizēja iespēja piedāvāt translēt Ž.Bize operas «Karmena» tiešraidi no Valensijas Spānijā Eiropas dienas «Viva Europa 2010» ietvaros, kas notiks š.g.18.jūnijā plkst.21.00.

Šīs izrādes diriģents būs Zubins Mehta, bet Karmenas lomā izcilā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča. Hosē lomā uzstāsies Marčelo Alvarezs, bet Mikaeles lomu atveidos vēl viena pasaulē atzīta latviešu izcelsmes operdziedātāja Marina Rebeka.

Pasākuma galvenais mērķis ir dot iespēju visplašākajai publikai redzēt izcilu operas iestudējumu tiešraidē. Operas izrāde tiks translēta no Palau de les Arts Reina Sofia Valensijā, Spānijā uz visām Eiropas pilsētām, kuras būs izteikušas vēlmi piedalīties šajā projektā. Eiropas pilsoņiem, piedāvājot vienlaikus baudīt dzīvo translāciju , šis nozīmīgais kultūras notikums cer veidot atbilstošas kulturālās izpausmes kopīgu eiropeisku pieredzi, kas dziļi sakņojas Eiropas kultūras tradīcijā –operā.

Pagājušajā gadā līdzīgā projektā tika piedāvāta Vāgnera opera «Valkīra», kura tika translēta uz 9 Eiropas pilsētām un to noskatījās vairāk kā 15 000 cilvēku. Šogad pasākums cer piesaistīt daudz lielāku pilsētu atsaucību un ievērojami vairāk cilvēku, kuri piedalīsies šajā vienreizējā notikumā.

Pirms izrādes tiešraides plkst. 20.30 muzikologa Mikus Čežes komentārs.

Izrādes translācijas tiešraidi būs iespējams apmeklēt bez maksas, bet tomēr skatītāju ērtībai tiek piedāvāts izņemt ieejas kartes uz šo pasākumu. Ieejas kartes var saņemt T/n kasē sākot ar otrdienu no plkst.12.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu