«Eolikas» solists aprod ar dzīvi pēc kājas amputācijas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītā gada nogalē grupas «Eolika» dalībniekam Dainim Dobelniekam (60) tika veikta kājas amputācija. Faktu, ka Dainis nokļuvis grūtībās nesen aktualizēja grupas biedrene Olga Rajecka, kura piedalījās mūziķu sociālā atbalsta fonda «Līdzskaņa» atklāšana pasākumā.

«Esmu tāds cilvēks - ja varu pats tikt galā, tad nevienam nekad neko nelūdzu un neprasu. Un šis arī ir tāds gadījums. Taču, ja tāds fonds ir nodibināts un Olga tik ļoti uztraucas, neslēpšu, ka vajadzības man patiešām ir,» žurnālam «Privātā Dzīve» atklājis mūziķis.

Kājas amputācija veikta 2016. gada Lāčplēša dienā. Dainis zina stāstīt, ka rudenī veikt šādas operācijas esot slikti, bet citas izejas neesot bijis. Kreisās kājas pirkstos vairs neesot bijis asinsrites un sākotnēji plānots amputēt tikai pirkstus. Diemžēl sākusies slapjā gangrēna un dažu dienu laikā tā progresējusi tiktāl, ka kāju nācies noņemt zem ceļgala, žurnālam skumji atklājis Dainis Dobelnieks.

Papildus grūtības sagādā artrīts, tāpēc neesot viegli pārvietoties ar kruķiem: «Man ir ļoti švakas rokas, tāpēc grūti manu lielo svaru noturēt.» Cenšoties apgūt pārvietošanos ar kruķiem Dobelnieks kritis un tikušas atplēstas šuves, vēsta «PDz». Atkal nācies gulties slimnīcā un šūt kāju no jauna, bet nu tā slikti dzīstot. Lai varētu turpināt maizes darbu, Dainim būtu vajadzīga protēze. Šobrīd mākslinieks skaitās 2.grupas invalīds un saņem 160 eiro mēnesī.

Dainis Dobelnieks atzīst, ka vienmēr centies būt stiprs, ja ne sevis, tad tuvo cilvēku dēļ. Daini šajā grūtajā posmā atbalsta sieva Inta un dēls Elvijs: «Sieviņa ir mans lielākais atbalsts. Ārā nekur pa ielām nestaigājam, aizbraucam uz kādu lielveikalu, padzeram kopā tēju vai kafiju. Galvenais - būt cilvēkos. Sēdēt augām dienām pie televizora ir īstas mocības.» Morāli viņu atbalsta arī «Eolikas» dalībnieki: «Olga un Viktors bija ieradušies pie manis Ziemassvētkos. Mēs forši pasēdējām, tas bija jauks mirklis. Paldies viņiem par visu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu