Pasaulslavenie vokālie novatori «Sashird Lao» uzstāsies Rīgā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

1.jūlijā klubā «Artelis» un 2.jūlijā uz Kongresu nama lielās skatuves Rīgā koncertēs pasaulslavenā grupa «Sashird Lao».

Grupas «Sashird Lao» sastāvā darbojas Yona Yacoub - balss, saksofons, perkusijas, Fred Luzignant - balss, trombons, perkusijas, David Amar - balss, saksofons, flauta, perkusijas. «Sashird Lao» ir, iespējams, vienīgais trio pasaulē, kura raksturīgākās iezīmes ir trīs vokāli, trombons, divi saksofoni, flauta, kā arī dažādi pasaules mūzikas instrumenti. Ekscentriskais trio atzinību izpelnījies ar savu spēju džeza mūziku lieliski kombinēt ar dažādu pasaules tautu un moderniem ritmiem. Viena skaņdarba ietvaros «Sashird Lao» dalībnieki brīvi darbojas gan kā dziedātāji, gan instrumentālisti un perkusionisti. Vokālie novatori «Sashird Lao» pirmo reizi panākumus guva 2006. gadā, kļūstot par finālistiem Nacionālajā džeza mūzikas konkursā, kas risinājās Parīzē, savukārt 2007.gadā viņi ieguva galveno žūrijas balvu Juan Les Pins Starptautiskajā džeza festivālā. Ar fenomenālu meistarību un oriģinalitāti «Sashird Lao» mūzika it kā rotaļājas, miksējot džezu, soul, afrikāņu un modernos ritmus, kā arī ragu skaņas un perkusijas. Mūžam pārsteidzošie vokālo triku meistari ne vien labi spēlē jebkura veida mūzikas instrumentus, viņi arī brīvi uzdrīkstas savus pašu radītos skaņdarbus kombinēt ar klausītājiem labi pazīstamiem citu mākslinieku skaņdarbiem. Dažkārt grupas izpildījums iegūst austrumniecisku skanējumu, vēl citreiz dzirdamas elektroniskas un funky variācijas, kā arī blūza ritmi. Koncerta apmeklētājus noteikti priecēs arī mūziķu atraktīvā darbošanās uz skatuves priekšnesumu laikā. «Sashird Lao» uzskatāma par džeza grupu, kuras mūzikai nepastāv robežas. Viņu mūzikas cienītāji atzīst: klausoties «Sashird Lao» mūziku, klausītāji tiek aizvesti gluži citā pasaulē. «Ja jums gadās iespēja klātienē dzirdēt «Sashird Lao», neļaujiet nekam stāties tam ceļā. Šim franču trio ir apbrīnojamas instrumentālās prasmes un vokālais sniegums, pie tam nav neviena mūzikas stila, ar ko viņi savā sniegumā «neparotaļātos»,» pēc koncertiem izsakās sajūsminātie klausītāji.

«Sashird Lao» galvenā uzstāšanās notiks 2.jūlijā plkst.19 Kongresu namā, grupas uzstāšanos varēs vērot arī 1.jūlijā klubā «Artelis».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu