Izdota latviešu šūpuļdziesmu izlase «Saldajam miedziņam»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» izdota jauna latviešu šūpuļdziesmu izlase CD formātā «Saldajam miedziņam».

Ieraksta producente Ilga Reizniece par jauno darbu saka: «Šūpuļdziesmas ir tā folkloras daļa, kam šodienas apstākļos ir iespēja dzīvot dabiskos, ne mākslīgos apstākļos. Jo situācija, kad mazais bērniņš tiek midzināts, ir tāda pati kā pirms 100 un 1000 gadiem. Lai cik dīvaini tas skanētu – kamēr bērniem tiek dziedātas šūpuļdziesmas, tradicionālā kultūra dzīvo!

Tāpēc jo svarīgāk liekas ļaut iepazīt un apgūt šūpuļdziesmu dziedāšanas prasmi arvien lielākam vecāku lokam.

Šādam mērķim var kalpot mūsu iecerētais šūpuļdziesmu ieraksts.

Un vēl – ar šūpuļdziesmām ir līdzīga situācija kā ar līgotnēm, kad no 1254 meldijām tautā šodien dzied 1 vai 2.

Jēkaba Vītoliņa Bērnu dziesmu krājumā, kurā apkopotas gandrīz vai visas bērniem veltītās tautasdziesmas, atrodam 268 šūpuļdziesmas. Bet dziedātas tiek 2 – «Aijā žūžū» un «Velc pelīte» ar vienu, visiem zināmo meldiju... Mums liekas, ka arī citas Miega Peles ir pelnījušas tikt apdziedātām pie mazuļu šūpuļiem un gultiņām...»

Šoreiz Miega Peles lomā iejutušies- Ilga Reizniece, Vineta Romāne, Dace Prūse, Renārs Kaupers, Māris Jēkabsons kā arī Ilgas vadītās studijas bērni.

Miega Ceļu ar skaņu papildināja Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks un Egons Kronbergs, kura pārziņā arī viss skaņu režijas darbs.

Sākot ar Pēterdienu, CD «Saldajam miedziņam» nopērkams mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu