Zināma «Positivus» festivāla «Red Bull Music Academy» skatuves programma

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau otro gadu «Positivus» festivāla ietvaros uz «Red Bull Music Academy» (RBMA) skatuves uzstāsies pasaules mēroga klubu mūzikas zvaigznes no Lielbritānijas un ASV, kā arī labākie dīdžeji no Skandināvijas, Baltijas un citām Eiropas valstīm. Galvenie RBMA skatuves viesi šogad būs Benji B no Lielbritānijas un «South Rakkas Crew» no ASV.

Piektdien, 16.jūlijā, RBMA skatuves hedlaineri «South Rakkas Crew», Losandželosas hiphopa, regeja un dancehall sintezētāji, savos skaņdarbos apvieno neprognozējamus elementus, sākot ar 90. gadu diskotēku hītu sampliem, un beidzot ar eksperimentālu indie roku. «South Rakkas Crew» ir 2010. gada atbilde dažādu urban žanru sapludināšanai, ko pērn vispamanāmāk aizsāka superproducentu kolektīvs «Major Lazer».

Otri piektdienas vakara lielākie mākslinieki «Drummatic Twins» jeb Nick Slater un Lanx pazīstami kā nozīmīga deju mūzikas sastāvdaļa jau kopš savas parādīšanās 90. gados. Tādi muzikāli sacerējumi «Feelin’ Kinda Strange» un «Hyperspeed» viņiem atnesuši savu daļu atpazīstamības, bet nupat klajā nācis «Drummatic Twins» otrais albums «Hammer&Tongs».

Ko dara mūziķis bez ierakstu kompānijas līguma, saņemot negaidītu «Grammy» nomināciju «best urban/alternative» kategorijā un ierindojoties «Radiohead» Toma Jorka izvēlēto dziesmu TOP 10? Nu, protams, pēc iespējas ātrāk neatkarīgi izdod kādu dziesmu! Zināma ar saviem «guļamistabas ierakstiem», dziedātāja, komponiste un dziesmu autore no Vašingtonas – Muhsinah gatavojas pirmā studijas albuma ierakstam, producēšanai un izdošanai, kurā būs dzirdams viss, ieskaitot dzīvās bungu, ģitāras, basu un stīgu skaņas. «Positivus» festivālā viņas sniegumu varēs vērot sestdien, 17.jūlijā. Dziedātājai gan radušās grūtības ar ieceļošanu Eiropā, taču cerams, ka tās tiks atrisinātas līdz festivāla sākumam un netraucēs ierasties Latvijā.

Sestdienas vakara hedlaineris Benji B, kas pasaulē pazīstams gan ar saviem radio šoviem, gan klubu DJ setiem, ir prestižās jauno mūziķu kalves «Red Bull Music Academy» lektors. RBMA skatuves programmas izveidošanā šogad piedalījies arī Londonas akadēmijas smeķi izbaudījušais Toms Grēviņš.

«Positivus» festivāls 16.-17.jūlijā jau ceturto gadu norisināsies Salacgrīvā. «Positivus» festivāls ir lielākais muzikālais pasākums šovasar, kurā uz 7 skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 60 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie būs MUSE, SCISSOR SISTERS, UNKLE live un HAPPY MONDAYS.

Biļetes uz festivālu nopērkamas «Biļešu Serviss» kasēs un internetā «bilesuserviss.lv». Patlaban divu dienu biļete maksā Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Tuvojoties festivālam, divu dienu biļete kļūs dārgāka. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam 16.jūlijā maksā Ls 19,00; apmeklējumam 17.jūlijā – Ls 25,00. Pieejama arī grupas biļete – pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 26,50; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 30,00. Telšu pilsētiņas ieejas biļete – Ls 4,50. Bērnu Salas ieejas biļete – Ls 3,00. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja festivālā kopā ar pieaugušo, kam ir derīga festivāla biļete, bez maksas.

POSITIVUS FESTIVĀLA 2010 apstiprinātie mākslinieki:

MUSE (UK)SCISSOR SISTERS (US)UNKLE live (UK)HAPPY MONDAYS (UK)

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR (IE)ASTRO'N'OUT (LV)AUTUMN OWLS (IE)ALISE JOSTE (LV)BAD APPLES (EE)BENJI B (UK)EL MARS (LV)EVERYTHING IS MADE IN CHINA (RU)EWERT AND THE TWO DRAGONS (EE)GIULIA Y LOS TELLARINI (ES)HAPPYENDLESS (LT)LADY DAISEY (DE)LIE LIE SISTER (LV)KIRA KIRA (IS)MARTIN CONFUSED (LV)MONA DE BO (LV)POPIDIOT (EE)PRINCE AND CROSBY (LV, US)SONS OF NOEL AND ADRIAN (UK)STORNOWAY (UK)SOUNDARCADE (LV)SPB (LV)SVJATA VATRA (EE, UA)TEN BEARS (UK)THE CLIMBERS (UK)THE GIN RIOTS (UK)THE MISERABLE RICH (UK)TRIĀNAS PARKS (LV)TRAMPLĪNI (LV)ZIZZOU (LV)100 BALTAS DVĒSELES (LV)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu