Medijroka grupa «Suņa stunda» izdevusi dziesmu par jūtām

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ko-medijroka grupa «Suņa stunda» izdevusi dziesmu «Pīpe» - poētisku stāstu bez pretenzijām uz komerciāliem panākumiem. 

«Pīpe» nevēsta par pīpēšanas kaitīgumu, bet par abpusējām jūtām, kādām gados jauni klausītāji varētu pievienot birku «retro». Dzimusi Pārdaugavā un retajos «Suņa stundas» koncertos jau skanējusi pirms tam. Dziesma ir iekļauta «Suņa stundas» jaunākajā albumā «Botānika».

«Suņa stunda» izveidojās 2004. gadā kā Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursa studentu apvienība. Grupas izpētes objekts vienmēr ir bijis medijos publicētās ziņas un to autoru prasme ritmiski vēstīt notikumus. Iespējams, tādēļ, ka «Suņa stundas» kodols ir pašmāju medijos strādājoši žurnālisti. Tomēr tas nekad nav ierobežojis grupas māksliniecisko aktivitāti.

Jau ar pirmajiem skaņdarbiem grupa izpelnījās popularitāti, un 2006. gadā Radio SWH «Radio Lāga Top» ar dziesmu «Pļaviņas» ieņēma līderpozīcijas. Turpmākajos gados «Suņa stunda» ir piedalījusies vairākos sabiedriski svarīgos pasākumos. Tiesa gan, tā nekad nav sevi pozicionējusi kā aktīvu alternatīvās skatuves apvienību. Šajā laikā izdoti studijas albumi: «Kā gribēju...» (2006) un «Kolka» (2009). Pēc vairāku gadu pārtraukuma sarakstam ir pievienojies arī albums «Botānika».

Kā novērtējumu nekomerciālās mūzikas kvalitātei «Suņa stunda» saņēma 2016. gada nogalē, kad tās dziesmu «Zvaigznīte» savā Latvijas alternatīvo dziesmu kompilācijā «Odekolons» iekļāva neatkarīgo grupu patriarhs Dambis.

Arī šobrīd «Suņa stunda» darbojas kā vairāku grupu mūziķu projekts. Tās sastāvā ir Jānis Lācis, Jānis Kalve, Dina Skreitule, Armands Siliņš, Valdis Metlāns un Maija Ušča.

Dziesmas «Pīpe» ierakstā piedalījušies arī Andris Gauja, Imants Vovers un Didzis Erra. Skaņdarbs ierakstīts Egona Kronberga studijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu