Foto: «Auļi un Tautumeitas» ar krāšņu koncertu prezentē jauno albumu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Priedītis

Ar krāšņu un pārdomātu koncertprogrammu folkmūzikas projekts «Auļi un Tautumeitas» sestdien, 29. jūlijā, Āraišu arheoloģiskajā parkā prezentēja savu jauno albumu «Lai māsiņa rotājas». 

«Albums un koncertprogramma ir tapuši abām grupām cieši sadarbojoties un to dalībniekiem vienam otru papildinot. Klausoties kopīgi veidotos skaņdarbus, vērīgs klausītājs varēs atpazīt gan «Tautumeitu», gan «Auļu» rokrakstu. Manuprāt, mums ir izdevies izveidot lielisku 17 mūziķu lielu, radošu komandu un šāda veida kombinācija ir unikāla Latvijas mūsdienu tautas mūzikas žannrā,» stāsta «Auļu» pārstāvis Kaspars Bārbals.

Šajā koncertu sērijā projekta dalībnieki īpašu uzmanību pievērsuši arī skatuves scenogrāfijai un gaismu programmai.

Bungu un dūdu grupas «Auļi» un etno mūzikas apvienības «Tautumeitas» kopīgais projekts ar albuma koncertprogrammu pulcēs klausītājus trīs koncertos – 26. augustā Latgales vēstniecībā «Gors», 29. septembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» un 13. oktobrī Jelgavas kultūras namā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu