Diriģents Jānis Ozols triumfē konkursā Itālijā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupas «Cosmos» baritons un kora «Maska» mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ozols tikko atgriezies Latvijā no 49 Seghizzi koru konkursa Itālijā, Gorīcijā, kur pirmo reiz konkursa pastāvēšanas vēsturē ieguvis līdz šim vēl nebijušu balvu, kā talantīgākais jaunais diriģents.

Jānis Ozols ir Babītes jauniešu kora «Maska» dibinātājs. Arī šajā konkursā koris pierādīja savu augsto dziedājuma kvalitāti, iekļūstot Grand Prix izcīņā starp sešiem labākajiem konkursa koriem, kas pārstāvēja tuvākas un tālākas pasaules valstis kā Japāna, Dienvidkoreja, Kanāda,Filipīnas, Ungārija, Polija u.c.

Neskatoties uz dažādākajām grūtībām un neveiksmēm, kuras korim nācās pārvarēt ceļojuma un konkursa laikā, kā piemēram, kormeistare Laura Jēkabsone sastiepa kāju, mājās tika aizmirsti instrumenti tautas mūzikas programmai, aizmirsti mājās arī dažu koristu tērpi un galu galā pusstundu pirms izbraukšanas uz obligātās dziesmas kategoriju, autobusam pavisam nejauši tika izsists sānu logs, koris «Maska» turējās godam un ir pārvedis mājās zelta un sudraba medaļas, polifonās mūzikas un folkloras mūzikas kategorijās. «Maska» saņēmusi arī visadažādākos piedāvājums gan dalībai konkursos Beļģijā un Filipīnās, kā arī jauno Itāļu komponistu kompozīciju pirmatskaņojuma tiesības.

Šis ir kora desmitais pastāvēšanas gads, kas sola muzikāliem jaunumiem pieblīvētu atlikušo darba sezonas daļu, gan pirmā kora «Maska» CD iznākšanu , kurā būs dzirdami jauno latviešu komponistu Riharda Zaļupes un Andra Sējāna jaundarbu pirmatskaņojumi, kas veltīti speciāli korim, gan ar neaizmirstamiem kora 10 jubilejas koncertiem lielākajās Latvijas pilsētās.

Kora «Maska» uzstāšanās:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu