«Labadaba» tuvojas: «Voiceks Voiska» joprojām noskaņoti mažorā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau no 6. līdz 8. augustam mūzikas festivālā «Labadaba» visiem labas mūzikas un pilnvērtīgas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Gatavojoties festivālam, «Radio NABA» piedāvā intervijas ar «Labadaba» māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveiktiem labiem darbiem, gan nākotnes iecerēm. Šoreiz «Radio NABA» studijā uz sarunu aicinājām Juri Mežecki jeb Joureli no grupas «Voiceks Voiska».

  • VĒL VĪRIŠĶĪGĀK

«Voiceks Voiska» jau gadiem nemet aiz sevis izsmēķus un mēģina iepriecināt ļaužus, kuri viņus klausās, omulīgi stāsta Juris Mežeckis jeb Jourelis. Starp citu, palama Jourelis nākot no filozofa Normunda Kozlova, kurš bija Joureļa airēšanas biedrs gar labo pusi. Pats Jourelis airējis gar kreiso un jau no bērnības bijis kopā ar labu dabu. Domājot par to, kādēļ un vai cilvēki brauc uz festivāliem, Jourelis skaidrojumu meklē cilvēku patikā pret sauli, dabu, mūziku un visām pārējām lietām, kas no tā izriet. Festivālā «Labadaba» Jourelis saredz tādu nākotnes potenciālu, kāda nav citiem Latvijas festivāliem. Nākotnes potenciāls slēpjas arī pašā grupā - «Voiceks Voiska» ir grupa, kurā nākošā paaudze ir meitas. «Zinot parunu par to, ja dzimst dēli, ir gaidāms karš, šajā gadījumā – ir gaidāms miers. Mums visiem ir meitas un es gribētu redzēt grupu, kas no viņām kādreiz iznāktu», saka Jourelis, atklājot, ka meitu ietekmē grupa mēģina būt vēl vīrišķīgāki, kļūdami par tētiem, no kuriem nāk spēks.

  • AR VAI BEZ GUĻAMMAISA?

Sava žanra aizsācēji Latvijā, joprojām gan dažviet saukti par «jauno un daudzsološo grupu» «Voiceks Voiska» nupat kā ierakstījuši savu jauno albumu, no kura daudzas dziesmas tiks spēlētas arī festivāla koncertā. Tiesa, kādā secībā un ar kādiem šova elementiem, joprojām nav zināms, jo grupa visas uzstāšanās izdomā desmit minūtes pirms uzkāpšanas uz skatuves. Tikpat liela improvizācija grupai «Voiceks Voiska» būs arī klausoties pārējo festivāla piedāvājumu, Jourelis zina, ka vislabākā muzikālā izglītošanās ar jaunām grupām notiek tieši tā. Sarunas vidū pievienojas vēl viens grupas dalībnieks, Uldis Zariņš, kurš papildus Jourelim stāsta, ka cilvēkiem pirms braukšanas uz festivālu vajadzētu izvēlēties mīļāko zobubirsti, bet bez telts un guļammaisa bieži vien var iztikt: «Šitādā laikā zemnīcas der labāk, tātad – ja festivālā izroc tādu kā nosacītu kapavietu un novieto savu ķermeni tur, tad ir vēsāks. Un parasti šādos pasākumos pēc programmas ir tāds nogurums, ka arī krūmi šķiet pievilcīgi. Ļoti labdabiska nojume». Sarunas noslēgumā «Voiceks Voiska» sola, ka cilvēki noteikti varēs laimē diet visas festivāla dienas. Tiekamies «Labadaba», lai par to pārliecinātos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu