«Labadaba» tuvojas: «Dzeltenie Pastnieki» no jauna atrod Alisi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau no 6. līdz 8. augustam mūzikas festivālā «Labadaba» visiem labas mūzikas un pilnvērtīgas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Gatavojoties festivālam, «Radio NABA» piedāvā intervijas ar «Labadaba» māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveiktiem labiem darbiem, gan nākotnes iecerēm. «Radio NABA» par sen nebijušu «Dzelteno Pastnieku» aizrautību stāstīja Ingus Baušķenieks.

  • LABUMS DABUMS

Sev raksturīgajā ironiski asprātīgajā manierē Ingus Baušķenieks pastāsta, ka no dabas ir ļoti atsvešināts: «Esmu totāls pilsētas cilvēks. Bet, ka tas ir skaisti, to jau es apzinos, es ļoti jūsmoju par dabu. Kad es aizbraucu uz laukiem, es saku: «Ak, cik te ir skaisti! Cik te ir brīnišķīgi, kāds klusums!» Bet paiet kādas piecas minūtes un man liekas, ka vajag braukt mājās». Bet tas netraucē Ingum Baušķeniekam būt tuvam festivālam «Labadaba», viņš nosaka, ka tur viss iet, gan tas labums, gan tas dabums. Šos vārdus visprecīzāk apliecinās fakts, ka pie festivāla programmas grupa «Dzeltenie Pastnieki» kopīgi ar pieaicinātajiem viesmūziķiem, nodarbojas pat desmit stundas dienā, veltot tai visu vasaru. Šādu aizrautību mūziķos izraisījusi iecere atjaunot un iestudēt pirms divdesmit pieciem gadiem tapušo muzikālo materiālu no viņu trešā albuma «Alise». Festivālā «Labadaba» notiks vienīgais šīsvasaras «Dzelteno Pastnieku» koncerts un, klausoties Ingus Bauškenieka stāstījumā, nepamet sajūta, ka uzstāšanās būs tikpat leģendāra, kāda ir pati grupa «Dzeltenie Pastnieki».

  • CITS JAUNAIS VILNIS

Albumu iecerēts uz skatuves nospēlēt tādu, kāds tas bijis lentā. Pie šīs ieceres darbojas apmēram divdesmit cilvēki un Ingus Baušķenieks atzīst, ka neatceras, kad viņiem pēdējo reizi būtu bijusi tāda aizrautība, varbūt pirms gadiem divdesmit, trīsdesmit. Procesā vissarežģītākais ir atšķetināt visas skaņas ierakstā, kurā ir daudz klājumu vienam virs otra. «Tad, kad mēs esam taisījuši koncertprogrammas pirms tam, tad mēs esam faktiski darījuši tā – ir dziesma un tā tiek atveidota no iespējamā ar saviem līdzekļiem, divas bungas, divas ģitāras un dziedāšana. Šajā gadījumā koncepts ir otrāds, nevis atveidot dziesmu no iespējamā, bet viņas tiek atveidotas tā, kā ir tikušas uzbūvētas tanī laikā. Tas sanāk gandrīz ideālais dziesmu izpildījums». Uz skatuves būs septiņi mūziķi, kuri visas dziesmas izpildīs dzīvajā, pat bungmašīnu skaņas no ieraksta spēlēs reāli cilvēki, rezultātā veidojot tādu kā jocīgu orķestri, stāsta Ingus Baušķenieks. Jāpiebilst, ka taustiņinstrumentālists Zigmunds Streiķis, viens no oriģinālajiem pastniekiem, koncertos nav uzstājies gandrīz divdesmit gadus. Papildus tam koncertam būs īpašs vizuālais noformējums un iespēja uzzināt, kas ir Jaunā viļņa valsis. Izklausās vairāk nekā labi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu