Bindemanis atgriežas Latvijas mūzikas lauciņā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pēc vairāku gadu nosacītas klusēšanas dzīvās mūzikas lauciņā atgriežas pretrunīgām leģendām apvītais Kaspara Bindemaņa rumpis, sešu, dažādos stilos ieturētu pasākumu sērijā aicinot teju vai visus, dzīvajo vidū palikušos Vecos Zaldātus, kā arī cīņu biedrus no citiem leģioniem, ar kuriem notikusi radoša, bohēmiska, zinātniski – fantastiska un tamlīdzīga sadarbība pēdējo 20 gadu laikā. Loģiska kulminācija 18. septembrī, kad viena koncerta ietvaros uz skatuves kāps visi. Galvenie sarosīšanās iemesli – ierakstu leibla un studijas «BAZOOKA» renesanse, divu singlu un video, albuma izdošana.

Pirmais koncerts «Piedzīvojumi izmēģinājumu laboratorijā» norisināsies 14. augustā Spīķeru pagalmā pretī alus restorānam «Merlin». Bindemanis kopā ar nule kā izsaukto compañero Jāni Reini (grupas Monro ģitārists, Barselonas cīņu biedrs un «Los Masculinos» līdzdibinātājs) improvizēs ar elektroniskām, sintētiskām un pavisam dzīvām mūzikas skaņām un motīviem uz DJ Krii uzturētās ritma sekcijas. Svarīgi piebilst, ka J. Reinim šīs būs ugunskristības šādā formātā. Pēc savas būtības koncerts plānots kā audiovizuāls eksperiments, kur uz īpaši veidotas, no visām pusēm aplūkojamas skatuves vienotā komandā darbosies DJ, mūziķi un par videoprojekcijām rūpēsies VJ Mlada.Volga. Viss sāksies ar krēslas iestāšanos, un turpināsies līdz rīta gaismai.

21. augustā Rīgas svētku ietvaros Daugavas malā pretī Spīķeriem pasākums «¿La fiesta? ¡De puta madre!», kurā «Los Masculionos», piedaloties basģitāristam Eduardam Glotovam un perkusionistam Dzintaram Vīksnam, lāpu gaismā uzstāsies čigāniskā noskaņā, ar vīnu, flamenko dejām grupas «Alegria» izpildījumā un lielo pannu, kurā paši pasākuma vainieki pirms uzstāšanās viesiem gatavos īstu paelju.

Par pārējiem koncertiem informācija tuvākajā laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu