Bolderājas «SvArs» Rīgas svētkos 2010: Laikmetīgā māksla, mūzika un teātris

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Agnese Gulbe

Rīgas svētku ietvaros 20. un 21. augustā Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā un pagalmā norisināsies laikmetīgās mākslas, mūzikas un teātra pasākumi ar devīzi «SvArs». «SvArs» ir arī izstādes nosaukums, kuru projekta ietvaros veidojusi radoša apvienība «Bolderājas grupa». Vienlaikus vārdu spēle un jautājums: kam Rīgā ir svars, nozīme un vērtība. Cik sver viena cilvēka klātbūtne? Kas veido Bolderājas un tās tuvākās apkārtnes – Rīgas svaru?

Bolderāju šovasar vienlaikus sver un mēra divas radošas vienības:

  • Bolderājas grupa, piedāvā vairāk kā 20 Latvijas un citvalstu mākslinieku īpaši izstādei radītus darbus, kā arī darbus, kurus mākslinieki radījuši iepriekš, taču eksponējot tos pilsētas galvenajā nomalē, tiek meklēts jauns darbu konteksts, neierasta interpretācija.
  • Otra radošā vienība - astotās starptautiskās vasaras skola arhitektūras un pilsētplānošanas vasaras skolas studenti, definējot skatu uz Bolderāju kā «metropoles ārposteni» («Urban Outcast»).

Abi šie projekti satiksies Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā, skolas atbalsta biedrības organizētā izstādē Rīgas svētkos.

20. augustā no 14.00 līdz 17.00 izstāde - diskusija ar starptautiskā vasaras skola arhitektūras un pilsētplānošanas studentiem. Rīko RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments sadarbībā ar Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti.21. augustā plkst. 18.00 izstādes «SvArs» atklāšana

Piedalās:Oļegs Tillbergs, Aija Zariņa, Kirils Panteļejevs, Helēna Heinrihsone, Tatjana Krivenkova, Ineta Sipunova, Iveta Laure, Armīns Ozoliņš, Baiba Sprance, Juris Putrāms, Māris Subačs, Māris Upzars, Jevgeņijs Šitovs, Helga Jaksone, Ieva Saulīte, Sanita Ābelīte, Vilnis Putrāms, Anita Gercāne, Ieva Jakušonoka u.c.

Skatāmas gleznas, fotogrāfijas, instalācijas, perfomances, Bolderājas grupas arhīva materiāli. Izstādē izmantoti Andreja Ļevkina, Dmitrija Sumarokova, Rafaela Ļevčina, Jeļenas Grigorjevas un Denisa Solovjova-Fridmana teksti. Skaņas un trokšņus izstādei radīs Olafs Štāls un Genādijs Filipenko.

Vai iespējams Bolderāju saprast divās nedēļās un piedāvāt negaidītus attīstības risinājumus, kā iecerējuši dažādu zemju topošie arhitekti? Vai mākslinieku «SvArs» pilsētas nomalē iekustinās centra un perifērijas nevienlīdzīgo attiecību svaru kausu, starp citu, jautājot, kādēļ Rīgas osta savus svētkus svin centrā.

Komētforts, Daugavgrīvas cietoksnis, Bolderājas vēsturiskā apbūve, jūra un upju pludmales, Piejūras dabas parks un piekrastes un salu iedzīvotāju dzīve un nemateriālā kultūra šo objektu tuvumā līdz ar ostu tiks svērta un to vērtība interpretēta.

  • 21. augusta pasākumi projektā «SvArs» - «Rīgas svētki 2010» ietvaros (Bolderājā, Stūrmaņu ielā 31)

Plkst. 17.00LUGAS BĒRNIEM «PINKAINIE GADALAIKI» AUTORLASĪJUMSNoskaņu spēle, kuru rada Jēkaba Nīmaņa klarnetes spēle un skaņu ainavas, Jāņa Joņeva lugas «Pinkainie gadalaiki» autorlasījums, Ivara Šmita un Kristīnas Ratnieces (I_bo johanssøn un Lapsa) objekti, gaismas, trokšņi.

Plkst. 18. 00LAIKMETĪGĀS MĀKSLAS IZSTĀDES «SvArs» ATKLĀŠANA UN STARPTAUTISKĀS VASARAS SKOLA ARHITEKTŪRAS UN PILSĒTPLĀNOŠANAS STUDENTU IZSTĀDE «URBAN OUTCAST»

Plkst. 18.30ELĪNAS ENDZELES KONCERTSJauna sitaminstrumentu dueta pieteikums – Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķe un Starptautiskā timpānistu konkursa Parīzē 2008 laureāte Elīna Endzele un viņas kolēģis un domubiedrs Konrāds Zīss (Conrad Süß) no Vācijas.

Skanēs Stīva Reiha, Morisa Ravela, Endija Peipa un Brūsa Dž.H. Tauba mūzika. Dzirdēsiet arī Keiko Abes, Alfrēda Rīda, Neja Rozauro un citu komponistu skaņdarbus sitaminstrumentiem solo. Uz skatuves - marimba, mazās bungas, bungu komplekti, timpāni - viss dubultā!Koncertmeistare - Ilze Dzērve

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu