Pasaules aerobātikas elites piloti ierodas Rīgā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Rīgā ierodušies Spānijas pilots Castor Fantoba, Krievijas pilote Svetlana Kapanina un Lietuvas pilots daudzkārtējais pasaules čempions un viens no WEAF radītājiem Jurgis Kairys. Visi trīs aviācijas pārstāvji piedalīsies Rīgas svētkos 21. augustā plkst. 12.00 un plkst.18.00 un sniegs Pasaules aerobātikas elites lidojumu priekšnesumus.

Ierodoties Rīgā, 19. un 20. augustā piloti Rīgas rajonā lidlaukā „Ādaži” sagatavos lidmašīnas šovam un sacensībām un veiks treniņlidojumus. Savukārt pasākumu dienā 21.augustā, starp abiem lidojumiem, lidlaukā „Spilve” būs vienreizēja iespēja satikt lidotājus un apskatīt lidaparātus mazliet tuvāk nekā tie būs redzami virs Daugavas.

Lidlaukā „Spilve” mediju pārstāvjiem būs iespēja gan intervēt lidotājus, gan nofotografēt un nofilmēt lidmašīnas.

WEAF (World Elite Aerobatic Formula) ir starptautiskās sporta aviācijas FAI (Fédération Aéronautique Internationale) sacensības, kas ir apvienotas ar augstākās klases šova elementiem, un ir guvušas milzīgu skatītāju atzinību visās pasaules valstīs, kurās ir notikuši šo sacensību posmi. Sacensībās piedalās tikai pasaules labākie piloti, kas kvalificējušies tieši šīm sacensībām.

WEAF – Pasaules aerobātikas elites lidojumus atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīgas svētkus organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, kura piedāvā Rīgas ostas 810 gadu jubilejas pasākumus. Sadarbības partneri - pasākumu producenti un radošās organizācijas. Informē – Live Rīga, LNT, Latvijas Pasts, 1188, apollo.lv, JCDecaux, LETA, ClearChannel, Kultūras Forums, Euroawk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu