«Latte» pārtrauc savu koncertdarbību

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Paegle/"O studio"

Puišu grupa «Latte», kuras sastāvā patreiz dzied Ainars Bumbieris, Pāvels Griškovs un Mārtiņš Ruskis, kas pirmo reizi plašākai sabiedrībai kļuva pazīstama pirms gada, debitējot ar Zigmara Liepiņa un Aleksandra Čaka dziesmu «Mazā», un šajos Ziemassvētkos klausītājiem piedāvāja jauno skaņdarbu - Jāņa Strazda un Oskara Maizīša kompozīciju «Jaungada dziesma».

Jāpiezīmē, ka dziesma «Jaungada dziesma» bija grupas «Latte» pirmais oriģinālskaņdarbs - līdz šim klausītājiem tika piedāvātas Zigmara Liepiņa dziesmu «Mazā», «Sievietes, ņemiet, lūk mana sirds» un «Mīļā magonīt», kaverversijas, kā arī Konsuellas Velaskes megahīta «Bessame Mucho» oficiālā versija latviešu valodā - dziesma «Meitenei». Pagājušā gada laikā grupai ir bijusi visai aktīva koncertdarbība - «Latte» puiši ir snieguši vairāk kā 100 koncertus aizvadītā gada laikā. Koncertējuši «Zelta talantu» koncerttūres ietvaros un izveidojuši savu pirmo solokoncertu pagājušajos Ziemassvētkos, 19.decembrī kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē.

Puišu grupa «Latte» pārtrauc savu koncertdarbību, un ir pieņēmuši nopietni pārdomātu lēmumu, kā iemeslu minot, atrunāto vienošanos neizpildīšanu no producenta Jura Millera puses, kur neviens no solītajiem punktiem, kas ir tieši saistīti ar producenta darba pienākumiem netika izpildīti pilnībā. Neskatoties uz vienošanos minētā horeogrāfa darba nodrošinājums, visu sadarbības mēnešu, laikā, mums kā grupai ir bijis tikai 2 stundas. Aizbildinoties ar līdzekļu trūkumu!!! Arī horeogrāfa darbs ir bijis sasteigts un nekvalitatīvs, jo vienōšanās starp horeogrāfu un producentu balstījusies uz barterattiecībām, starp producentu un horeogrāfu! Kā rezultatā ir izveidojusies sekojoša situācija, ka profesionāli vizuālais baudījums mums kā grupai bijis zem kuras katras kritikas. Solītais vokālais pedagogs visu šo menešu laikā ir bijis pašu apmaksāta ekstra un izdevumus nav seguši pat niecīgie ienākumi no koncertiem, kuru haotiskais grafiks ir radijis zaudējumus katram no mums individuāli. (nav iespējams sakārtot skolas lietas, ģimenes lietas un stabilus ienākumus veicinošus darbus) Par skatuves tērpiem nemaz nerunājot, jo vienā abģērbu kārtā mēs uzstājamies veselus 6 mēnešus no vietas. Kas nav normāli psihologiski, ja dažādos pasākumos vienas dienas laikā, regulāri vienos un tajos pašos kreklos, sasvīduši un netīri strādājam ar 100% atdevi. Izbraucieni ārpus Rīgas ir sarežģiti, jo degvielu bija jāapmaksā no saviem ienākumiem. Lai izcīnītu degvielas izdevumu atmaksu, no producenta Jura Millera, bija un joprojām ir nepieciešama gana liela spēja argumentēt, ka ir jāsakārto ceļa izdevumu finansiālā puse! Arī grupas tēls ir izveidojies nepieņemams mums pašiem, jo prezentējam tikai producenta idejas un viņa skatījumu uz puišu grupas pozicionēšanu Latvijas mūzikas tirgū! Kā rezultatā mēs katrs apzināti nevēlamies kultivēt sabiedrībā šo tēlu, kas nesaistas ar mūsu būtību! Ja producentam ir vēlme veidot Gay band grupu, tam jāizsludina jauns konkurss, nevis mums jāturpina darbs šajā projektā, kurā esam iesaistījušies pilnīgi citu mērķu vadīti! Apzināmies, ka esam jauni un vēl pietiekmai daudz ir jāstrādā, lai iegūtie sasniegumi būtu attaisnojami, tomēr iespēja strādāt ar profesionāliem pedagogiem bija viens no svarīgākajiem mērķiem, kā dēļ iesaistījāmies šajā projektā!

Regulārie «mīnusi» piesaistīto līdzekļu izlietojumā ir «kultivējuši augsni» un situācija ir izveidojusies sekojoša - pildīt savus pienākumus vairs nespējam un arī nevēlamies! Arī savstarpējas nesaskaņas, kuras pastāv jau no grupas pirmsākumiem un balstītas uz dīvainām metodēm ar kādam producents ir pastāvīgi strādajis vairs nav izturamas!

Faktiski ar šo relīzi puišu grupa «Latte» beidz pastāvēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu