«Latvijas Radio 3» tiešraidē piedāvā Vestarda Šimkus uzstāšanos

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Svinot komponista Friderika Šopēna 200.gadskārtu, piektdien, 29.janvārī plkst.19.00 ar tiešraidi no Lielās Ģildes sāksies «Eiroradio» īpašā Šopēna gada koncertsērija, ko atklās latviešu pianists Vestards Šimkus! Latvijas Radio 3 - Klasika šo un arī pārējos trīs koncertus piedāvā klausīties radio tiešraidē.

Vestarda Šimkus priekšnesumā Lielajā Ģildē un radio tiešraidē skanēs četras balādes, Otrā sonāte, Polonēze - fantāzija un Otrais skerco, savukārt koncerta starpbrīdī LR3 piedāvāsim arī sarunu ar talantīgo un publikas mīlēto mūziķi. Vēl trīs koncertos Prāgā, Farū Portugālē un Varšavā tiks iekļauti šī gada aktuālās koncertdzīves veltījumi Šopēnam un «Eiroradio» koncertsērijas ietvaros tos dzirdēs klausītāji 14 valstīs.

Šopēna sērijas otrais koncerts Latvijas Radio 3 - Klasika skanēs 15.februārī plkst.21.05. Tiešraidē no Prāgas muzicēs čehu pianists Martins Kasiks (Martin Kasik), kurš programmā līdzās Friderika Šopēna klavierskaņdarbiem kopā ar kolēģiem izpildīs arī koncertzālēs reti atskaņotu komponista kamermūziku - variācijas par Rosīni operas «Pelnrušķīte» tēmu flautai un klavierēm, kā arī «Klavieru trio sol minorā op.8».

22.februārī portugāļu pianists Arturs Pizarro (Artur Pizarro) Portugāles pilsētas Farū teātrī interpretēs abus Friderika Šopēna sacerētos etīžu ciklus. 2003./2004.gada sezonā mūziķis savā radošajā biogrāfijā īstenoja Ludviga van Bēthovena visu klavieru sonāšu cikla atskaņojumu koncertos Londonā, savukārt šogad pianists savu talantu un enerģiju veltījis jubilāra Friderika Šopēna daiļrades atskaņojumam pilnā apjomā.

Eiroradio Šopēna gada koncertsērija noslēgsies 1.martā ar Šopēna 200.jubilejas Gala koncertu Varšavas Nacionālajā operā. Koncertā piedalīsies 1980. un 2000.gada starptautiskā Varšavas Šopēna konkursa uzvarētāji - ar solo programmu uzstāsies ķīniešu pianists Jundi Li (Yundi Li), bet vjetnamiešu pianists Dans Tai Šons (Dang Thai Son) muzicēs kopā ar «18.gadsimta orķestri» diriģenta Fransa Brigena vadībā atskaņojot F.Šopēna «Otro klavierkoncertu fa minorā op. 21».

Svētku koncerta otrajā daļā īpašā viešņa būs argentīniešu pianiste Marta Argeriča (Martha Argerich), kura kopā ar Varšavas Filharmonisko orķestri un tā māksliniecisko vadītāju, diriģentu Antoniju Vitu interpretēs Friderika Šopēna «Pirmo klavierkoncertu mi minorā op. 11».

Latvijas Radio 3 - Klasika raidījumus un tiešraides var klausīties arī internetā «klasika.latvijasradio.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu