Grupa «Turaidas Roze» izdod savu pirmo CD

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Nācis klajā leģendārās, 1985.gadā dibinātās, komponista Imanta Kalniņa grupas «Turaidas Roze» pirmais CD albums. Šis izlases albums sevi aptver periodu no 1986. līdz 1988.gadam, kad grupā solo un duetus dzied Olga Rajecka un Uģis Roze.

Albumā, papildus oriģinālajiem, tā laika studijas un koncertu ierakstiem, iekļautas arī 2010.gadā studijā ierakstītās dziesmas «Kas dzīvo tanī pusē» un «Nelaid, māte, bērnus mežā». Visu grupas ierakstu arhīvu vienā CD ietilpināt nav iespējams, tāpēc atlasot dziesmas, priekšroka tika dota tiem ierakstiem, kas nav piedzīvojuši atkārtotu izdošanu kādās izlasēs vai grupas solo mākslinieku albumos.

Šobrīd grupa ar Olgu un Uģi priekšgalā ir atsākusi darbību un veiksmīgi turpina savu Latvijas koncertturneju un izsludinājuši papildus koncertu Rīgā, kas notiks 18. decembrī plkst. 17.00 kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē.

Kopā ar abiem vokālistiem no oriģinālā grupas sastāva, šobrīd koncertos muzicē arī bundzinieks Juris Helvigs, kurš grupā muzicēja no 1986.gada un ģitārists Aivars Gudrais, kurš grupai pievienojās 1987.gadā.

Izlases albumā iekļautas sekojošas Imanta Kalniņa dziesmas ar L.Līvenas, O.Gūtmaņa, C.Dineres, I.Auziņa, P.Zirnīša, Vika, G.Rača, K.Skujenieka un paša Kalniņa dzeju :

Grupu «Turaidas Roze» 1985. gadā dibināja komponists Imants Kalniņš, pieaicinot ģitāristu Albertu Bartaševicu (15.10.1952-09.2007) (Menuets), basģitāristu Edgaru Pumpuru (Salve) un dziedātājas Indru Karlsoni (Akcents) un Mārīti Veisbergu.

1986. gada pavasarī no grupas aizgāja solistes Karlsone un Veisberga, taču tai pievienojās bundzinieks Juris Helvigs no grupas Sīpoli, kā arī kādreizējā Eolikas soliste Olga Rajecka.

1987. gadā grupai pievienojās arī dziedātājs Uģis Roze un bijušais Zodiaks un Sīpoli klarnetists un ģitārists Aivars Gudrais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu