Pita Andersona CD nominēts labākajam «Rockabilly» stila albumam pasaulē

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas rokenrola karaļa Pita Andersona kompaktdisks «Brass-A-Billy» nominēts ASV kā viens no desmit 2008./2009. gada labākajiem «Rockabilly» stila albumiem pasaulē, «Apollo» informēja mūziķa pārstāve Anna Andersone.

«Just Plain Folks Music Awards» (JPF) konkursā atšķirībā no citiem ASV notiekošajiem konkursiem («Grammy Awards», «CMA Awards», «Emmy Awards», «Academy Awards», «Tony» u. c.) nesalīdzināmi plašāk tiek izskatīti arī pretendenti ārpus ASV. Šis konkurss tiek rīkots jau sesto reizi kopš 2000. gada un jau kļuvis par vislielāko pasaules mūzikas konkursu, kas šogad aptver 81 mūzikas žanra kategorijas un atlasa pretendentus starp 42 000 mūzikas albumu un 560 000 dziesmu no 160 valstīm. Konkursā izvēlas pēdējo divu gadu desmit labākos albumus — 2009. gada nominantus.

2009. gada augustā notiks pēdējais konkursa posms, kurā no 10 nominantiem katrā kategorijā tiks noteikts gada labākais albums. Svinīga apbalvošanas ceremonija un grandiozs Galā koncerts notiks 28. un 29. augustā Nešvilā, ASV, uz kuru tiek aicināti visi nominanti. Koncerta mūziķu sastāvs arī tiks noteikts konkursa kārtībā.

«JPF» ir nekomerciāla mūziķu, komponistu, dziesmu tekstu autoru un producentu organizācija, kuras mērķis ir dot jebkuram pasaules mūziķim neatkarīgi no viņa izcelsmes valsts, producentu vai leiblu lieluma iespēju tikt pamanītam. Megaproducentu un ierakstu megakompāniju mūziķu darbi šajā konkursā piedalās līdzās pārējiem, tādējādi konkurence ir sīva, bet taisnīga, jo iespējas visiem ir vienādas.

Blūza kategorijā tika nominētas ASV megazvaigznes: Gatemouth Brown, Delaney Bramlett, Little Freddie King, kantri kategorijā pasaulslaveni meistari: Gretchen Peters, Aaron Tippin u.c. Vienīgais kritērijs, pēc kura žūrija atlasa labākos albumus, ir: «Does The Music Move You?» («Vai šī mūzika spēj aizraut?») Lielākā daļa no šā gada nominantiem ir no ASV, bet atsevišķās kategorijās ir arī pārstāvji no Eiropas un Āzijas valstīm.

No Baltijas valstīm šogad vairākās citās kategorijās tika nominēti mūziķi no Lietuvas — «Skamp», kas bija arī MTV konkursa nominanti un «Eirovīzijas» dalībnieki, un Jurga. Daži albumi nominēti arī no Krievijas, tostarp «Ska Jazz Review», «Golden Age» un «Classicapella».

Kā ziņo organizatori, Pits Andersons ir pirmais Latvijas pārstāvis, kurš jebkad nominēts pirmajā desmitniekā.

www.jpfolks.com

10 «Rockabilly» stila nominanti:

«Boys Will Be Boys» «Yeller Bellies» /NV/«Brass-A-Billy» Pete Anderson /Latvia/«Fat Mamas Daughter» Cherry Casino and «The Gamblers» /Germany/«High Country» Jason Lee Wilson /Germany/«Island Girl» Kieron McDonald /Germany/«Luck Is On My Side» Pep Torres /CA/«Take Your Medicine» Big John Bates /BC/«The Sun Also Rises, Vol. 2» Jamie Aaron Kelley /IA/«Thrill Of The Year» «The Buick 55's» /UK/«Welcome to Hot Rock Lounge» «45 R.P.M.» /Germany/

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu