Martā Rīgā notiks perkusionistu festivāls

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Marta beigās Rīgā, deju studijā «Dzirnas», notiks pirmais Latvijas perkusionistu festivāls, ko rīko etnoperkusiju grupa «Afroambient».

Festivālā piedalīsies tādi mūziķi un muzikālās apvienības kā Reinis Sējāns, Matīss Akuraters, grupa «Auļi», grupa «Afroambient», Edgars Saksons, Alekss Jalaņeckis, Artjoms Vesna, grupa «Baraka», grupa «Pulsa efekts», kā arī perkusionisti no Brazīlijas un Itālijas.

Grupa «Afroambient» darbojas Latvijas mūzikas jomā jau vairākus gadus. Šo grupu izveidojis mūziķis Nils Īle, tajā apvienojot savus perkusiju studijas «Kanisaifa» audzēkņus, un šī ir pirmā etnoperkusiju grupa Latvijā. «Afroambient» nesen sākusi sadarbību ar deju studiju «Dzirnas», kā arī ar perkusionistiem Krievijā un pašlaik strādā pie studijas albuma sagatavošanas.

Festivāls tiek veidots ar mērķi apzināt gan etno perkusionistus, gan akadēmiskos perkusionistus Latvijā un sapulcināt vienkopus kopīgā pasākumā.

Pasākuma programma solās būt visai daudzveidīga, jo mākslinieki uzstāsies ar sev raksturīgu un individuāli sagatavotu priekšnesumu.

Biļetes drīzumā varēs iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, to cena — 4 lati. Biļešu skaits ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu