Draudzības koncerts ar starpkontinentālu vērienu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 10. oktobrī plkst. 17.00 koncertzālē «AVE SOL» notiks vokālās mūzikas koncerts, kurā kopā sadziedāsies trīs skanīgas grupas: Spanische Kammerchor no Lībekas (Vācija) ir vācu izglītības vidē strādājošu cilvēku kopa, kurus ar Spāniju saista ciešas akadēmiskas saites, kā arī radošas intereses par spāņu kultūru visā pasaulē. Kora diriģents ir kādreizējais Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģēšanas nodaļas absolvents, šobrīd aktīvi koncertējošs ērģelnieks Lībekas un Hamburgas apkārtnēs Andis Paegle.

SIA «Latvija Statoil» jauktais koris «Cantus Fortis» ar kādreizējās uzņēmuma vadītājas Baibas Rubess aktīvu svētību tika dibināts priekš iepriekšējiem Dziesmu svētkiem, lai jebkurš uzņēmumā strādājošs cilvēks varētu izbaudīt Dziesmu svētku kopības prieku. Prieks izrādījās tik liels, ka koris savu diriģentu Ivara Cinkusa, Gintas Siliņas un Rūdolfa Bērtiņa vadībā dzied vēl šobaltdien ar vien pieaudzējot gan prieku, gan muzikālās intereses un spējas.

Trio «Šmite Kārkle Cinkuss» apvienojušies pazīstamās folkloristes Zane Šmite, Kristīne Kārkle un diriģents Ivars Cinkuss. Trio par saviem krustēviem/mātēm uzskata tieši Spanische Kammerchor pēc kuru ielūguma kā atsevišķiem mūziķiem, pagājušo gadu piedalījās Veljo Tormisa cikla «Aizmirstie ļaudis» atskaņojumos Vācijā.

Koncerta programmā skanēs fragmenti no Veljo Tormisa cikla «Aizmirstie ļaudis», kā arī Latīņamerikas tautu dziesmas, spiričueli un latviešu tradicionālā mūzika.

Koncerta īpašais viesis pazīstamais Latvijas afro-amerikānis Juris Tērauds (George Steele), kurš «kā no pirmavota» izdzīvos divus pazīstamus spiričuelus.

Ieeja koncertā Ls 1 (biļetes būs iegādājamas 1 stundu pirms koncerta).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu