Latvijas Radio korim jauns albums

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava sadarbībā ar Somijas ierakstu kompāniju «Ondine» izdevis Sergeja Rahmaņinova «Sv. Jāņa Zeltamutes liturģiju».

Par 20. gadsimta krievu sakrālās mūzikas stūrakmeni dēvētās Sergeja Rahmaņinova «Sv. Jāņa Zeltamutes Liturģijas» ierakstu Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā veica 2008. gada pavasarī Rīgas Doma katedrālē. Jaunajā albumā kā solisti dzirdami Latvijas Radio kora mākslinieki Kārlis Rūtentāls un Gundars Dziļums.

Ieskaņojuma tapšanā izmantota DSD (Direct Stream Digital) tehnoloģija, kas nodrošina visaugstākās kvalitātes skaņu ierakstu SACD (Super Audio CD) formātā. To atskaņojot ar Super Audio CD atskaņotāju un piecām skandām, klausītājam ir iespēja mājas apstākļos virtuāli «nokļūt» Rīgas Domā un izjust īpašo akustiku, kāda tā ir baudāma katedrāles apmeklētājiem klātienē. Jaunais CD skanēs arī uz parastajiem Stereo CD atskaņotājiem.

Latvijas Radio korim šis ir otrais sadarbības projekts ar Somijas ierakstu kompāniju «Ondine», pirmais kopīgi izdotais albums “Pater Noster” ar Pētera Vaska mūziku klajā nāca 2008. gadā.

ONDINE ir Skandināvu skaņu ierakstu kompānija, kas mūzikas izdevēju vidū ieguvusi respektabla zīmola reputāciju. Vairāki «Ondine», izdotie CD guvuši gan «MIDEM» klasiskās mūzikas, gan mūzikas izdevumu «Gramophone» un «BBC Music Magazin» balvas.

2010. gada 29. martā albums tika izdots Lielbritānijā, sākot no 27. aprīļa tas būs nopērkams Ziemeļamerikā un visā Eiropā.

Latvijā albums pieejams veikalā «Upe» Vaļņu ielā 26.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu