«kim?» uzstāsies Aleksejs Borisovs, Imants Daksis un Dorotija Gellere

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eksperimentālās mūzikas interesentiem 14. augustā būs iespēja baudīt buķeti košu izpildītāju Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekta «kim?» un nepieradinātās mūzikas festivāla «Skaņu mežs» oganizētajā koncertā Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, informē pasākuma pārstāvji.

Pirmo reizi Latvijā uzstāsies radikālais Maskavas elektronikas veterāns Aleksejs Borisovs. Viņa darbība aizsākās 1980. gadā jaunā viļņa grupā «Center». Gadu vēlāk viņš dibināja grupu «Prospekt». Pēc tās izjukšanas 90. gadu sākumā Borisovs parādījās jaunā inkarnācijā «trokšņu rekonstrukcijas un tehno akustikas» duetā «F.R.U.I.T.S.» kopā ar Pāvelu Žagunu dažādos īstermiņa konceptuālās mūzikas projektos, kā arī elektronikas un krievu folkmūzikas projektā «Volga». Pēdējā laikā Borisovs dod priekšroku solo mūziķa karjerai.

Rīgā Borisovs uzstāsies kopā ar Monreālas gotisko un psihedēliskā folk dziesminieci Dorotiju Gelleri (skatuves vārds Dora Bleu). Pirms Gellere pievērsās solo karjerai, viņa izdevusi vairākus albumus ar eksperimentālo grupu «Laconic Chamber» un «From Quagmire».

Latvijas psihodēliskās un folkmūzikas cienītājiem patīkams pārsteigums solās būt arī ražīgā dziesminieka, dzejnieka, ceļotāja un filozofa Imanta Dakša uzstāšanās pēc ilgāka klusuma perioda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu