Madonna uzstāsies Baltijā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

4. augustā Tallinā, Dziesmu svētku estrādē, norisināsies vienīgais slavenās mūziķes Madonnas koncerts Baltijā. Popmūzikas karaliene Igaunijā uzstāsies savas pasaules turnejas «Sticky & Sweet Tour» laikā. Pirms dziedātājas publiku iesildīs viens no pasaulē pazīstamākajiem dīdžejiem — Pols Okenfolds.

Kopumā uz Madonnas šovu pārdošanā nonāks aptuveni 70 000 biļešu. Biļešu pārdošana tiks sākta vienlaikus visās trijās Baltijas valstīs 5. martā plkst. 10.00. Informācija par biļešu cenām un to iegādes iespējām sekos tuvāko nedēļu laikā.

«Sticky & Sweet Tour» pasaules koncertturneju, ko Madonna sāka pagājušajā gadā, kopumā jau apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni cilvēku 58 valstīs. Šī turneja kļuvusi par veiksmīgāko mākslinieces karjerā, un tās ieņēmumi 2008. gadā veidoja iespaidīgu summu — aptuveni 280 miljonus dolāru. Pateicoties pilnībā pārdotajiem koncertiem, «Sticky & Sweet Tour» ir visu laiku veiksmīgākā solomākslinieka turneja mūzikas vēsturē. Turklāt ienākumu ziņa tā ir sekmīgākā tūre no visiem 2008. gadā koncertējušajiem mūziķiem.

Madonnas šovs Igaunijas galvaspilsētā būs ietekmīgās mūziķes pirmā uzstāšanās Baltijā viņas karjeras laikā. Koncerts notiks «Sticky & Sweet Tour» turnejas pagarinājumā, kurā Madonna plāno uzstāties 22 pilsētās. Madonna atzīst: «Šī ir pirmā reize, kad pagarinu savu turneju. Sniegšu koncertus arī pilsētās, kurās neesmu sen uzstājusies vai pat vispār nekad neesmu koncertējusi!»

«Madonna ir metusi globālu izaicinājumu un ir gatava vēlreiz pierādīt dzīvā priekšnesuma karalienes statusu — neatkarīgi no tā, vai koncerts notiek arēnā, parkā, stadionā vai ostā! Jaunie «Sticky & Sweet Tour» tūres koncerti nākotnē vēl vairāk nostiprinās Madonnas pozīcijas,» apstiprina Artūrs Fogels, pasaules vadošās koncertaģentūras «Live Nation» pārstāvis.

Koncertaģentūras «FBI» direktore Inga Kadeka: «Ja Madonnas uzstāšanās Baltijā vēl pirms diviem gadiem likās teju nepiepildāms sapnis, tad tagad tas beidzot ir noticis — viņa uzstāsies kaimiņvalstī Igaunijā. Iespēja rīkot popmūzikas karalienes koncertu koncertaģentūrai «FBI» ir liels gods, jo šis būs viens no spilgtākajiem šovbiznesa notikumiem Baltijas valstu vēsturē.»

Tallinas Dziesmu svētku estrāde šim notikumam izvēlēta savas lielās ietilpības dēļ — koncertu varēs apmeklēt vairāk nekā 70 000 cilvēku. Inga Kadeka: «Uz grupas «Metallica» koncertu Talinnas Dziesmu svētku estrādē 2006. gadā mēs visas 70 000 biļetes pārdevām trīs dienu laikā un ceram, ka Madonna šo ātruma rekordu pārspēs! Domājams, ka pie mums interese par biļetēm būs milzīga, jo šāda iespēja — redzēt Madonnu tik tuvu Latvijai — ir pirmo reizi!»

Madonnas koncerti ir slaveni ar saviem iespaidīgajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, dizainu, specefektiem un dziedātājas virtuozo uzstāšanās stilu. Inga Kadeka: «Grandiozuma un tehniskās sarežģītības ziņā šo popmūzikas karalienes šovu nevar salīdzināt ne ar vienu līdz šim Baltijā rīkoto koncertu. Vērienīgums ir iespaidīgs! Madonnas šovam nepieciešamās skaņas un gaismas tehniskais nodrošinājums Tallinā ieradīsies 70 (!) smagajās automašīnās. Skatuves uzstādīšanai tiks izmantota speciāla tehnika, un kopumā uzbūves darbos tiks iesaistīti trīsreiz vairāk cilvēku, nekā, piemēram, tas bija «Metallica» koncertā. Tallinas koncerta apmeklētāji baudīs pilnīgi identisku šovu kā jebkurā citā pasaules metropolē.»

Turneja «Sticky & Sweet Tour», kuras laikā 4. augustā Madonna uzstāsies Tallinā, veltīta dziedātājas albuma «Hard Candy» popularizēšanai. Albumā, kas mūzikas veikalu plauktos nonāca pagājušā gada aprīlī, ir tādi hiti kā «4 Minutes», «Give It 2 Me», «Miles Away». Albums debitēja pirmajā vietā 37 valstīs.

Visā pasaulē valdošai sajūsmai par turneju pievienojas arī ietekmīgais britu laikraksts «The Times», kas raksta: «Starp visaugstākās raudzes dziesmu un deju elites censoņiem popmūzikas karaliene joprojām paliek nepārspēta un ir ārpus konkurences.» Cits britu laikraksts «The Independent» atzīmē: «Horeogrāfija, vizuālie efekti un talants dziedāt dzīvajā ir pasaules klases līmenī. Satriecoši labs izpildījums — inteliģents un asprātīgs».

Madonna, kas tiek dēvēta par šovbiznesa ikonu, ir viena no atpazīstamākajām dziedātājām pasaulē. Viņas radošā darbība mūzikā, pārliecinošā aktierspēle daudzās mākslas filmās, modes pasaules iekarojumi un rakstnieces talants tikai vēlreiz apliecina viņas fenomenu. Ar ekstravagantajiem tērpiem dziedātāja nosaka modes tendences visā pasaulē. Kā vēl viens pierādījums tam kalpo fakts, ka Madonna ir franču luksusa preču modes nama «Luis Vuitton» jaunās kolekcijas «seja».

Dziedātājas īpašumā ir septiņas prestižās «Grammy» balvas, kā arī neskaitāmi citi apbalvojumi. Viņas albumi 12 reizes ieguvuši multi platīna statusu, un pagājušā gadā Madonna tika uzņemta Rokenrola Slavas zālē.

Ginesa rekordu grāmatā Madonna iekļauta kā visu laiku veiksmīgā solodziedātāja pasaulē. Pateicoties vairāk nekā 200 miljoniem pārdotu albumu un fenomenāli veiksmīgajām koncertturnejām, Madonna ir vispelnošākā sieviešu kārtas mūziķe pasaulē.

www.fbi.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu